El Camp de Tarragona es lleva amb una inusual boira aquest dimecres

El fenomen s’ha originat per la diferencia de temperatura entre l'aire ambiental i l’aigua freda del mar. Aquesta boira d’advecció és espessa al litoral tarragoní i del Baix Camp

Boira a la ciutat de Reus
La boira s'ha endinsat a dins la ciutat de Reus | TarragonaDigital

Una boira espessa ha penetrat localment aquesta matinada al litoral tarragoní. Es tracta d’un fenomen molt primaveral, freqüent a la costa central en situacions d’estabilitat i temperatures ambientals càlides. És més estrany durant l’hivern i que arribi a endinsar-se terra endins fins a la mateixa ciutat de Reus, per això ha sorprès a moltes persones del Camp de Tarragona quan es disposaven a anar a treballar.

S’anomena boira d’advecció perquè a diferencia de la que es forma a l’interior del país, aquesta apareix al mar quan hi ha una brisa fluixa i humida que contrasta amb la temperatura càlida de l’ambient, la massa d’aire es satura i es condensa, envaint de boira o boirina les ciutats litorals.

imatge satèl·lit méteo
Els bancs de boira i núvols baixos s’estenen a l’interior del mediterrani, entre la costa central i la Costa Daurada | Meteo.cat

 

Aquesta matinada i matí de dimecres, aquests bancs de boira i núvols baixos s’estenen a l’interior del mediterrani, entre la costa central i la costa daurada, i s’endinsen només a les comarques tarragonines. Estan provocant força reacció a les xarxes socials, encara que normalment desapareixen quan el contrast tèrmic entre el mar i la línia costanera s’equilibren i el sol eixuga la humitat, és a dir, a mig matí.

Boira a Tarragona
La boira ha estat present en diferents punta de la ciutat de Tarragona | Maria Repollés de Dalmau

 

Migdia i tarda de temperatures molt agradables

Un cop desaparegui la boira costanera, els termòmetres s’enfilaran molt més avui que ahir o dilluns, fins a valors càlids semblants als que vam experimentar el dissabte. Màximes superiors als 20º i puntualment als 25º tornaran a estendre’s al sud i al nord de Catalunya, en una segona part del dia amb un cel radiant.


Comentaris

envia el comentari