Canvi de temps important aquest inici de cap de setmana

El temps empitjorarà clarament entre divendres a la tarda i la matinada de dissabte a tot Catalunya

La pluja, el vent i la neu marcaran el temps d'aquest inici de cap de setmana | cedida

Es confirma un important canvi de temps entre la tarda de divendres i la matinada de dissabte a Catalunya. El canvi de temps ens deixarà una clara baixada de les temperatures, pluges, vent i també neu en algunes comarques.

ACTUALITZACIÓ | Dijous 23 de març a les 14.00 hores

Tots els mapes del temps confirmen un important canvi de temps a Catalunya entre la tarda de divendres i la matinada de dissabte. Una profunda borrasca s'instal·larà davant la costa catalana i creuarà el territori durant la nit de divendres. Divendres al matí ja tindríem un cel molt ennuvolat a gran part de Catalunya, fins i tot amb alguns plugims a les comarques de la costa. Núvols encara trencats, amb algunes estones de sol al Pirineu i comarques de Ponent. Al llarg de la tarda els núvols deixaran un cel tapat a totes les comarques. Les precipitacions guanyaran terreny a totes les comarques de la costa, en conjunt d'intensitat feble.Seria de cara a la nit de divendres i la matinada de dissabte, quan les pluges agafaran intensitat en punts del litoral central, especialment entre les comarques del nord del Camp de Tarragona i les comarques del litoral de Barcelona, no es descarta algun xàfec fort acompanyat de tempesta. Les pluges s'anirien estenent durant la nit i matinada per totes les comarques, localment amb intensitat moderada. Al llarg de la matinada les pluges a poc a poc anirien quedant restringides a les comarques del nord de Catalunya i perdrien intensitat a la costa. Sembla que on menys hauria de ploure seria a les comarques del sud del Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Atenció a la cota de neu perquè durant la nit de dissabte podria baixar fins als 1.000 metres en alguns racons de l'Altiplà Central (Anoia, Conca de Barberà, Segarra, Solsonès). Per altra banda la cota de neu seria més alta a les comarques gironines, per sobre dels 1.500 o 1.800 metres.Durant la resta de la jornada de dissabte el temps encara seguirà insegur. Podrien obrir-se clarianes a les comarques gironines i també a les de Barcelona. Per altra banda encara podrien caure ruixats irregulars a les comarques de Lleida i Tarragona. L'ambient serà força més fred tant la jornada de divendres com també dissabte, amb una sensació més d'hivern que no pas de primavera.

ACTUALITZACIÓ | Dimarts 21 de març a les 20.00

Aquesta segona meitat de la setmana s'espera un temps molt més inestable a Catalunya. Ja entre dimecres i dijous es notarà aquest canvi de temps amb l'augment dels núvols, els primers ruixats i la baixada de les temperatures. Entre dimecres a la tarda i la nit i matinada de dijous, els ruixats, irregulars i de curta durada, poden aparèixer a moltes comarques catalanes, especialment a les comarques de Lleida i de l'interior de Tarragona. Al Pirineu, la neu pot començar a caure al voltant dels 1.600 o 1.500 metres. En conjunt no s'espera que aquests ruixats siguin gaire importants.

El canvi important de temps arribarà entre la tarda de divendres i la matinada de dissabte. Sembla que aquesta borrasca pot agafar força davant la costa de Catalunya i reactivar les precipitacions. Segons els últims mapes, durant la tarda i nit de divendres la pluja s'estendrà per totes les comarques catalanes. Les precipitacions més intenses seran a les comarques de Girona, ja durant la matinada. Les precipitacions més minses es preveuen a les comarques de Tarragona i del sud de Lleida. En conjunt a tot el territori català hi poden haver entre 10 i 30 mm. Caldrà veure també fins a on baixa la cota de neu. Sembla que durant les primeres hores del dissabte aquesta cota pot baixar fins als 1.200, o fins i tot només 1.000 metres. El Pirineu pot acumular entre 20 i 30 cm de neu nova per sobre dels 1.500 metres.

Sembla que entre el matí i migdia de dissabte, la situació millorarà notablement a gran part de Catalunya. Tot i així, encara de forma irregular hi poden haver ruixats al Pirineu i Prepirineu. Amb l'arribada d'aquest canvi de temps, també serà molt marcada la baixada de temperatures, en alguns punts del territori les temperatures baixaran entre 5 i 10 graus respecte a les d'avui. Caldrà seguir els mapes els pròxims dies per acabar de perfilar amb més detalls on acabarà plovent amb menys o més intensitat, i fins a on pot baixar aquesta cota de neu.


Comentaris

envia el comentari