IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Cap de setmana amb pluja a moltes comarques catalanes

En alguns punts del Pirineu i Prepirineu es poden acumular més de 50 mm en tot el cap de setmana

Plourà en molts moments del cap de setmana. | cedida

Ja tenim un nou canvi de temps a la vista que afectarà totes les comarques catalanes aquest cap de setmana. Esperem un cap de setmana amb cel molt ennuvolat, pluja, neu a cotes relativament altes i també vent a les comarques de la costa. En conjunt, cap de setmana inestable però amb petits períodes de calma.

Aquest cap de setmana vindrà marcat per un cel ennuvolat i per les precipitacions a pràcticament totes les comarques catalanes que en alguns punts poden ser abundants. Una borrasca afectarà el territori fins a, pràcticament, la jornada de dilluns amb vents de llevant humits que faran que el cap de setmana sigui en conjunt molt inestable. Aquest canvi de situació ja es pot notar divendres amb un dia que en conjunt vindrà marcat pel cel molt ennuvolat a totes les comarques però no s'esperen encara precipitacions.

El temps es complicarà especialment entre dissabte i diumenge. Dissabte durant el matí les pluges avançaran per les comarques del sud del país, des de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona creuant el país durant el migdia i la tarda. Durant la tarda i la nit pot ploure a pràcticament totes les comarques de forma feble o moderada. Les precipitacions més abundants es concentraran a la cara sud del Pirineu i punts del Prepirineu on localment podran superar-se els 20 o 30 mm, a la resta de comarques en conjunt s'esperen pluges més minses entre els 5 i 15 mm. Durant bona part del diumenge, especialment al matí, s'espera una petita treva pel que fa a la pluja, tot i que encara hi haurà un cel molt ennuvolat a gran part del país. A última hora de diumenge, noves precipitacions poden arribar per les comarques del sud de Catalunya. 

La situació no millorarà dilluns quan un nou front de pluges creuarà el país de sud a nord afectant totes les comarques i deixant de nou alguns registres de 15 o 20 mm. Pel que fa a la neu sembla que les cotes es mantindran altes tot el cap de setmana, la nevada pot ser abundant a la cara sud del Pirineu per sobre dels 1.500 o 1.600 metres, tot i que puntualment es pot veure nevar per sota d'aquesta altitud. També caldrà estar pendent del vent, tot i que no s'espera cap temporal, el vent pot bufar amb cops de 40 o 50 km/h en alguns moments del cap de setmana a les comarques de la costa catalana. 


Comentaris

envia el comentari