Cap de setmana amb pluja i fred intens

La baixada de temperatures la notaríem a finals del cap de setmana i especialment la setmana vinent
El vent i la pluja seran protagonistes. | delCamp.cat

Es confirma el canvi de temps que s'iniciarà aquest cap de setmana i s'allargarà durant bona part de la setmana vinent. Les temperatures baixarien notablement durant el cap de setmana i l'ambient pràcticament d'hivern el notaríem a inicis de la pròxima setmana. També esperem pluja, especialment dissabte que podria afectar bona part de les comarques catalanes però sobretot les de la meitat nord. Al Pirineu podria caure la primera nevada important de la temporada i s'esperen gruixos considerables a cotes mitjanes o altes. De forma esporàdica també podrien enfarinar-se alguns punts elevats del Prepirineu o fins i tot els punts més elevats del massís del Montseny. També caldrà estar atents al vent que diumenge podria enfortir-se especialment a les comarques de Lleida i Tarragona.

 

Divendres iniciarem el canvi de temps amb un dia que començarà amb molts núvols arreu del territori català, potser encara amb alguna clariana a les comarques de Girona. Al llarg del matí i durant el migdia podrien arribar alguns xàfecs o plugims a les comarques de Lleida que afectarien especialment punts del Prepirineu o l'extrem més occidental dels Pirineus. Aquí podrien recollir-se entre 5 i 10 mm i la neu podria caure als cims més elevats. A la resta de comarques en conjunt tot i tenir un cel mig o molt ennuvolat no esperem precipitacions. Les temperatures no experimentarien encara grans canvis i algunes màximes podrien arribar als 20ºC a punts del litoral o a les comarques de les Terres de l'Ebre.

Dissabte esperem que el canvi de temps es faci més evident a tot el territori. Al llarg del matí les pluges s'estendrien des de les comarques de Lleida i Tarragona cap a Barcelona. No esperem grans quantitats de pluja, tret del sector del Pirineu i Prepirineu de Lleida on podria ploure de forma moderada durant el matí. Al llarg del migdia i la tarda les pluges es desplaçarien cap a les comarques de Girona on no es descarten alguns xàfecs moderats. La neu que durant el matí podria caure només als cims més elevats dels Pirineus, per sobre dels 2.000 metres d'altitud, durant la tarda i nit de dissabte aquesta cota podria baixar fins als 1.500 metres d'altitud.

 

Diumenge esperem un temps molt diferent segons la comarca catalana on siguem. Per una banda durant el matí podrien quedar restes de núvols a les comarques de Girona i fins i tot no descartem en aquests punts algun ruixat. S'obririen grans clarianes a les comarques de Lleida, Tarragona i del sud de Barcelona amb l'entrada del vent de ponent i mestral. Atenció amb el vent a les comarques de Lleida i Tarragona que podria bufar amb moderada o forta intensitat superant els 50 o 60 km/h. Per altra banda durant la tarda es reactivaria la nevada a tot el Pirineu, especialment a la cara nord, i podrien reactivar-se alguns xàfecs a les comarques de Girona. Atenció amb la cota de neu que diumenge seguiria a la baixa i durant la tarda i vespre podria situar-se al voltant dels 1.000 metres d'altitud.

Entre dilluns i dimarts la situació milloraria lleugerament encara que el fred es faria més viu. Encara dilluns al matí podrien quedar restes d'inestabilitat davant la costa de Barcelona amb possibilitat d'alguns ruixats. La neu podria seguir caient a punts de la cara nord, amb moments de moderada intensitat. El vent de mestral perdria intensitat dilluns a les comarques de Tarragona. El més destacable de cara a inicis de la setmana vinent seria el fred que notaríem especialment a primeres hores del dia amb possibilitat d'algunes gelades febles fora del Pirineu.Comentaris

envia el comentari