Cap de setmana d'hivern amb pluja, vent, neu o fort vent segons la comarca

La cota de neu pot baixar fins als 1.000 metres entre divendres i dissabte

La neu pot baixar fins als 1.000 metres entre divendres i dissabte. | cedida

Els mapes del temps confirmen un important canvi de temps aquest cap de setmana amb l'arribada de diferents borrasques a Catalunya. Segons la comarca en què ens trobem les borrasques deixaran pluja, neu o fort vent. L'hivern encara es vol deixar sentir durant uns dies.

ACTUALITZACIÓ | 2 de març a les 14 h

Divendres es notarà el canvi de temps amb l'arribada de més núvols durant el matí i migdia que deixaran el cel tapat a totes les comarques catalanes. Durant el matí no s'esperen encara precipitacions. El canvi de temps arribarà durant el vespre i nit de divendres i la matinada de dissabte. Durant la nit de divendres un front de pluja entrarà per les comarques de Lleida i Tarragona viatjant ràpidament durant la nit cap a les comarques de Barcelona i Girona. Les precipitacions poden ser moderades a l'interior de Tarragona, a les comarques del Priorat, el Baix Camp, la Conca de Barberà, i també a punts del Prepirineu i de la cara sud del Pirineu. En tots aquests punts poden superar-se els 15 o 20 mm. No es descarta alguna tempesta de forma local. A la resta del territori el front de pluja deixarà precipitacions febles o moderades, en conjunt entre els 5 i 15 mm. On menys pluja s'espera és a punts de la costa central, entre el Garraf i el Maresme, aproximadament. Pel que fa a la cota de neu, es trobarà entre els 1.500 o 1.400 metres durant la tarda de divendres, baixant fins als 1.200 o 1.000 metres durant la nit de dissabte. Poden acumular-se entre 5 i 10 cm a punts del Prepirineu i de forma molt anecdòtica podria nevar al massís dels Ports, Prades o el Montseny.

Entre dissabte i diumenge el temps no acabarà de fer net del tot. Dissabte de matinada i fins a les primeres hores del matí s'espera l'entrada del vent de ponent. Pot bufar moderat o fort, especialment a les comarques del sud de Lleida, al Camp de Tarragona i puntualment també al voltant de la ciutat de Barcelona. Algunes ratxes de vent poden superar els 70 o 80 km/h. El vent afluixarà ràpidament durant el matí i migdia de dissabte. Encara no és del tot clara la situació de dissabte a la tarda, sembla que hi haurà un cel mig ennuvolat a gran part del país amb possibilitat de xàfecs entre la tarda i vespre entrant per les comarques de Lleida i Tarragona i creuant el país, en conjunt febles. Diumenge la situació millorarà clarament i les temperatures començaran a remuntar.

ACTUALITZACIÓ | 1 de març a les 14 h

Un important canvi de temps arribarà a Catalunya el cap de setmana vinent. El pas de diferents fronts entre divendres i dissabte faran canviar molt el temps a totes les comarques. Divendres ja començarem a notar aquest canvi amb l'arribada de molts núvols i precipitacions que durant la tarda hi podrà haver de forma més o menys general a totes les comarques. Divendres no es notarà encara una baixada general de les temperatures, tot i així l'ambient més fred es notarà al Pirineu amb una cota de neu que baixarà fins als 1.200 metres al vespre. La situació més complicada s'espera durant la jornada de dissabte quan arribarà un segon front. Durant el migdia i la tarda les pluges afectaran bona part de les comarques catalanes creuant el país des de les Terres de Ponent fins a les comarques de Girona ja a la nit. Atenció perquè les precipitacions poden ser en forma de neu per sota dels 1.000 o 900 metres puntualment. Pot nevar fora del Pirineu, en molts sectors del Prepirineu, especialment de Lleida i també a les muntanyes tarragonines (Prades o el massís dels Ports) i també al Montseny.

Diumenge la situació començarà a millorar tot i que encara pot seguir nevant en molts sectors del Pirineu. De cara a la setmana vinent les temperatures tindran una clara tendència a pujar i l'anticicló tornarà a dominar el temps. Caldrà estar pendents de les últimes actualitzacions dels mapes dels temps els pròxims dies per acabar d'afinar com afectarà aquest canvi de temps. El que podem assegurar és un cap de setmana amb un ambient d'hivern.


Comentaris

envia el comentari