Dissabte molt tranquil i diumenge torna la pluja a l’extrem sud

S’espera un dissabte generalment tranquil amb algun ruixat aïllat al Pirineu, mentre diumenge les pluges poden ser intenses al sud de Tarragona
Dissabte 8 el temps serà el dia més plàcid de la setmana | Carles Illa
 

Els models meteorològics donen la bona notícia que mig cap de setmana, el dissabte, millora notablement el temps, però en canvi el diumenge seria un dia molt ennuvolat a l’extrem sud amb precipitacions contínues i abundants.

 

El dissabte es podrà aprofitar tot el dia, així i tot caldrà posar atenció als ruixats que podrien aparèixer al Ripollès i a la serralada Transversal. Serien fenòmens locals, a últimes hores de la tarda i en principi poca precipitació.

 

El diumenge començarà prou serè i estable a tota la meitat nord però el temps seria complicat des de bon matí a les Terres de l’Ebre i punts del Camp de Tarragona i Ponent.

 

Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Ambient de tardor i possibles canvis

Les temperatures ambdós dies seran agradables, dissabte seran més fresques respecte el divendres. Les màximes en punts amb tarda assolellada es mantindrien una mica càlides, al voltant dels 30º. Pel que fa al vent, tan sols el diumenge seria una mica molest perquè bufaran cops de Llevant en punts litorals a la meitat sud.

 

La previsió de la segona meitat de diumenge és molt incerta, una de les opcions anuncia la injecció de vents humits contra el relleu del sud que permetria es reactivin les precipitacions a mitja tarda i els ruixats descarreguin fort. Alguns models apunten a un bon temporal de pluja a les muntanyes dels Ports i les serres entre el Priorat i el riu Ebre.

 

És possible que al llarg de la tarda aquest temps plujós s’encomani al litoral i prelitoral de Barcelona i els aiguats de la nit de diumenge a dilluns siguin generals del Llobregat al sud.

El diumenge podria tornar a ser un dia plujós al sud | Arxiu

 

Propera setmana

L’estiu està força tocat si es compleixen els pronòstics. A partir de dilluns els models opinen ciència ficció, és molt incert el temps de la setmana que ve. Podria continuar la inestabilitat molts dies més amb períodes de pausa i intervals de sol. Temperatures sense variacions.

 

Tant diumenge nit i els següents dies són una situació molt incerta que haurem d’anar seguint amb molta atenció per veure com evoluciona dia rere dia.