Dissabte de molts núvols i diumenge assolellat i algun ruixat a la tarda

Aquest cap de setmana farà força bo i una temperatura generalment agradable, tot i que dissabte pot estar força ennuvolat a la costa però no s’esperen pluges fortes
El matí de dissabte podria estar mig ennuvolat tot el matí i escapar-se quatre gotes | Carles Illa

 

Aquells que vulguin preparar-se el cap de setmana tenen la bona notícia que no s’espera cap tongada d’intenses pluges com ha acostumat a fer els darrers dies. Ha millorat molt el temps respecte al dijous i continuarà l’ambient de finals d’estiu els últims dies de la setmana i fins i tot algun dia més la setmana que ve.

 

El dissabte començarà el dia força tapat al litoral i prelitoral a causa d’una massa de núvols provinent del sud, podran haver-hi més clarianes al sud però a les comarques de Barcelona i sud de Girona els núvols es trobaran a gust fins al migdia. Pot ploure algun ruixat minso.

 

A la tarda hi haurà clarianes més grans però poden créixer noves nuvolades al nord-est però sense gaire risc de pluja. Al sud i a l’interior remuntaran les temperatures.

Mapa de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Fantàstic diumenge per anar a la platja o a la muntanya

El diumenge es preveu més assolellat i plàcid. La nit de dissabte a diumenge serà de bon dormir a la costa. Bona part del dia reganarà el sol i aniran creuant núvols alts i mitjans que poden enterbolir el cel i fantàstic matí.

 

No es descarta alguna gotellada al Pirineu. Serà un diumenge calorós, les màximes es poden enfilar amb facilitat als 30º al nord-est i superar aquesta temperatura a la vall de l’Ebre.

 

En canvi, la nit de diumenge serà més xafogosa perquè la marinada serà més potent que la nit de dissabte. A més, aquest dissabte bufarà tramuntana a l’Alt Empordà i mestral a les terres de l’Ebre i Baix Camp.

 

La nit de diumenge a dilluns podria arribar un nou canvi de temps amb pluges al litoral i prelitoral català, més importants a la Costa Daurada.

L'estany de Banyoles un dia plàcid d'estiu | Marc Bota

 

La previsió per a la propera setmana

Hi ha models meteorològics que assenyalen que tot dilluns seria plujós, i ruixats molt generals que escombrarien el territori de sud-est a nord-oest i a la tarda es reactivarien a alguns punts del litoral nord.

 

Altres mapes no precisen tant i anuncien un matí tranquil i es complicaria el temps a la tarda, amb tempestes fortes al Pirineu. La previsió és molt incerta, diumenge confirmarem els canvis.