Cap de setmana cap a una onada de calor amb sol i ruixats de tarda al Pirineu

Les temperatures començaran a pujar amb ganes a l’espera de valors extrems de cara a la propera setmana

 

Aquest cap de setmana, les temperatures començaran a pujar amb ganes a tot el país. Serà el preludi de la onada de calor, la primera d’aquest any, que ens ha d’afectar de cara a la propera setmana. Els mapes no s’han mogut gens en aquest sentit i mantenen la calorada a partir de dilluns.

 

Pel que fa a l’estat del cel, en general farà sol, tret d’alguns bancs de núvols baixos a prop de la costa i a l’interior al matí i també algunes bandes de núvols alts i prims. D’altra banda, creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran ruixats al Pirineu que poden ser intensos i que, localment, també poden afectar les comarques de Girona i del nord de la Catalunya Central.

Temperatures cap amunt

Tant dissabte com diumenge, les temperatures aniran escalant uns quants graus amb calor que cada vegada serà més intensa. En general, molts termòmetres arribaran a màximes d’entre 30º i 35º a l’interior i al prelitoral.

 

No obstant, a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es superarà aquesta xifra, sobretot diumenge, amb alguns valors de 36º i 37º, localment més alts. A la costa, algunes màximes poden assolir els 30ºamb una intensa xafogor. Les nits seran de mal dormir a gran part del litoral amb un ambient pesat.

A l’espera de la primera onada de calor de l'estiu

Mapa de l'arribada de l'aire africà molt càlid de cara a dimarts
Mapa de l'arribada de l'aire africà molt càlid de cara a dimarts | GFS

Les temperatures no aturaran la seva pujada la setmana vinent. L’arribada d’una massa d’aire molt càlid procedent del nord d’Àfrica farà disparar els termòmetres a partir de dilluns i durant gran part de la setmana.

 

En general, la majoria de comarques interiors es mouran entre els 35º i els 40º amb una calor de primera categoria, mentre que a la costa els termòmetres marcaran entre 30º i 35º. Unes xifres que, si els mapes no canvien, faran que visquem la primera onada de calor d’aquest estiu a Catalunya.

 

 Comentaris

envia el comentari