Cap de setmana cap a un temps cada cop més mogut

Dissabte aguantarà força amb xàfecs de tarda al Pirineu, però diumenge els núvols i els ruixats arribaran a més comarques amb temperatures sense grans canvis

El temps plàcid que estem tenint aquests dies sembla que té els dies comptats. Divendres repetirem la mateixa tònica de bonança, però dissabte ja tindrem alguns petits canvis que encara seran poc importants a l’espera d’un diumenge en el que els núvols i els ruixats aniran a més amb temperatures que patiran pocs canvis, a diferència del que marcaven els models dies enrere, tot i que encara és d’hora per aclarir aquest extrem.

L’aproximació d’una borrasca pel nord-oest de la península també farà augmentar la inestabilitat a Catalunya. Dissabte el temps aguantarà força amb sol, tot i que hi haurà núvols baixos a la costa i prelitoral de Tarragona, sense descartar-ne a altres sectors litorals. A més, a la tarda creixeran nuvolades al Pirineu i Prepirineu que deixaran xàfecs i alguna tempesta. 

De cara a diumenge, sembla que l’aproximació de la pertorbació atlàntica farà augmentar la nuvolositat de Ponent a Llevant amb ruixats que aniran a més per Lleida i Tarragona i que poden arribar a la resta de Catalunya, localment amb una certa intensitat. No obstant, els models encara no s’acaben de posar d’acord en aquest sentit i s’haurà d’anar concretant al llarg dels propers dies la previsió final per diumenge perquè encara hi poden haver canvis.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Molts dubtes al voltant de les temperatures

Al llarg d’aquesta setmana, tot indicava que entre diumenge i dimarts de la propera setmana tindríem una baixada clara de les temperatures i de la cota de neu al Pirineu. No obstant, les últimes actualitzacions dels models meteorològics desinflen molt aquesta baixada tèrmica i, ara per ara, sembla que no tindríem grans canvis en aquest sentit. 

Així, dissabte pujaran una mica més els termòmetres i mantindríem moltes temperatures màximes entre els 25º i els 30º, mentre que diumenge podrien baixar una mica per la presència de núvols però pujarien les mínimes a causa d’aquesta mateixa nuvolositat, fent que l’ambient de nit no fos tan fred o fresc.  

Encara poden haver canvis i no es descarta la baixada de les temperatures la propera setmana, però a cada actualització els models rebaixen aquesta possibilitat, deixant un ambient força agradable els propers dies. Ho haurem d’anar seguint amb molta atenció.

Els temps estarà més mogut a finals del cap de setmana
Els temps estarà més mogut a finals del cap de setmana | Arxiu

 

Propera setmana amb més xàfecs

Si bé les temperatures poden finalment baixar poc de cara als propers dies, el que sí que sembla és que el temps continuarà força mogut amb xàfecs que podran anar apareixent per tot el país al llarg de l’inici de la setmana que ve. Els llocs on segurament hi pot ploure més són les comarques de Lleida i Tarragona, però les precipitacions poden arribar arreu.


Comentaris

envia el comentari