Cap de setmana d’estiu abans de l’arribada de la tardor més contundent

Les temperatures es mouran entre els 30º i 35º durant el dia a gran part de Catalunya tant dissabte com diumenge sense precipitacions

 

La tardor arriba aquest diumenge poc abans de les 4 de la matinada però la veritat és que l’ambient aquest cap de setmana serà excepcionalment de ple estiu amb màximes que es mouran entre els 30º i els 35º a gran part de Catalunya. Temps molt tranquil i calorós per l’època, cosa que és bona notícia per ciutats com ara Barcelona, Tarragona i Reus, que celebren les festes majors de la Mercè, Santa Tecla i la Mare de Déu de Misericòrdia, respectivament.

 

El sol dominarà en general tant dissabte com diumenge, tret d’alguns núvols baixos matinals i al vespre a punts de la costa i en fondalades interiors, així com el creuament de bandes de núvols alts i prims que, puntualment, poden deixar el cel mig enterbolit. No s’esperen precipitacions.

 

Aquesta serà l’última fuetada de l’estiu, ja que tots els models meteorològics indiquen que a partir de dilluns, però sobretot dimarts i dimecres, les temperatures baixaran de forma clara i, inclús, es situaran per sota de la mitjana. S’haurà de confirmar tot plegat més endavant, però sembla que caldrà agafar jerseis i algunes jaquetes.

 

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Ambient molt càlid per l’època

Les temperatures continuaran pujant de valent i tocaran sostre diumenge. En general, moltes màximes es mouran entre els 29º i els 34º, mentre que a Ponent i a punts de l’interior de les Terres de l’Ebre es podran assolir o, puntualment, superar lleugerament els 35º, fet que fa pensar en alguns rècords de temperatura en una segona quinzena de setembre a Catalunya.

 

Els termòmetres quedaran més curts al Pirineu i a la costa, on hi farà molta xafogor, però la calor també hi serà intensa per l’època. De fet, les nits seran fresques a gran part de l’interior però càlides a molts trams de la costa, especialment en nuclis urbans, on no baixaran dels 21º o 22º.

 

El sol i la calor dominaran tot el cap de setmana a la majoria del país
El sol i la calor dominaran tot el cap de setmana a la majoria del país | Roger Pinart

 

La tardor arribarà de cop la setmana vinent

L’entrada a la tardor serà aquest diumenge, però la nova estació no la començarem a notar fins a principis de la propera setmana. Dilluns ja baixaran les temperatures i cauran alguns xàfecs de tarda a les comarques de Barcelona i Girona. Però serà a partir de dimarts i dimecres quan els termòmetres es desplomaran fins a 8 graus en alguns casos respecte el cap de setmana i arribarà la fresca i fred de plena tardor.

 

Estem parlant de màximes que dimecres, en els llocs més càlids, tan sols arribaran als 23º o 24º i mínimes que es mouran entre els 8º i els 13º a molts punts del territori. Un canvi molt sobtat de temps que portarà els primers xàfecs de neu a les parts altes del Pirineu i que ens farà recuperar roba d’abrigar que no utilitzàvem des d’abans de l’estiu.

 Comentaris

envia el comentari