rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

ÚLTIMA HORA

Pedro Sánchez acudirà als debats electorals de RTVE i Atresmedia

URGENT

Una dona de 37 anys, agredida i violada a Barcelona

Cap de setmana de força sol amb tan sols alguns xàfecs de tarda poc importants

La calor es mantindrà en la mateixa línia i sembla que anirà a més a mesura que s’apropi Sant Joan amb un temps molt tranquil

 

Després de molts caps de setmana seguits amb inestabilitat, sembla que finalment tindrem una gran pausa de les pluges a la majoria del país. La bonança s’imposarà aquest dissabte i diumenge a la majoria de comarques amb calor i sol però amb nuvolades de tarda a l’interior i a punts de muntanya que tan sols deixaran alguns xàfecs poc importants al nord.

 

L’ambient assolellat dominarà fins a migdia a tot arreu amb algunes boires i núvols baixos matinals a l’interior i en trams de la costa. No obstant, les nuvolades de tarda a l’interior, Pirineu i nord-est poden deixar el cel mig ennuvolat de forma puntual en alguns punts. En general, a la meitat sud i Ponent és on més sol farà tots els dies.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Pocs xàfecs de tarda

Els ruixats de tarda apareixeran sobretot al Pirineu i Prepirineu, principalment de Girona, al voltant de la serra transversal i a punts de l’extrem nord de la Catalunya Central, bàsicament al nord d’Osona i del Berguedà. En general seran poc importants, febles i dispersos, sense descartar alguna tempesta puntual.

 

Dies de platja però sense grans calors

El sol dominarà a pràcticament tot arreu aquest cap de setmana | Arxiu

 

Pel que fa a les temperatures, no experimentaran grans canvis amb calor que es mantindrà similar i xafogor que anirà a més a la costa. Les màximes es mouran, en general, entre els 25º i els 30º.

 

No obstant, els termòmetres poden pujar una mica més al Pla de Lleida i a l’interior de les Terres de l’Ebre, on es pot arribar de forma puntual als 32º o 33º.  La tramuntana encara es deixarà sentir a l’Alt Empordà dissabte però serà entre fluixa i moderada.

Cap a Sant Joan amb temperatures més altes

Sembla que la calor s'accentuarà de cara a la revetlla de Sant Joan | Arxiu

 

Segons els mapes que tenim a dia d’avui, l’estabilitat tindrà continuïtat la setmana vinent amb sol en general i calor que cada dia s’accentuarà una mica més. El termòmetre anirà pujant lentament a mesura que avanci la setmana, i sembla que arribarem a Sant Joan amb calor de ple estiu i un temps molt tranquil.

 

Encara queden uns quants dies per la revetlla de Sant Joan, així que encara és d’hora per assegurar que aquestes previsions es compliran al 100%. Així que anirem precisant aquest extrem al llarg de les properes actualitzacions de la previsió.