⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

Cap de setmana de retorn a l’estiu abans d’una nova refrescada de tardor

Les temperatures tocaran sostre entre divendres i dissabte amb sol però amb xàfecs de tarda que aniran a més pel Pirineu

 

La tardor i la primavera són, sens dubte, dues estacions amb muntanyes russes de temperatures, i aquest any no serà una excepció. I és que, després de la refrescada dels últims dies, les temperatures tornen a pujar força entre divendres i dissabte amb ambient més aviat d’estiu, tot i que ni de bon tros assolirem la calor de l’últim cap de setmana.

 

Moltes màximes s’aproparan, o inclús rondaran, els 30º, especialment a l’interior on es podria superar aquesta xifra. Malgrat això, les nits ja quedaran tocades i seran fresques, si bé les mínimes pujaran respecte aquest dijous amb menys fred a l’interior. Dissabte les temperatures seran semblants o una mica més baixes que divendres, però diumenge la baixada ja serà més evident.

 

Farà força sol, especialment dissabte, però la previsió és que, entre diumenge i dilluns, ens creui un petit front que faci augmentar els xàfecs al Pirineu i entre Barcelona i Girona amb més intervals de núvols. De fet, dissabte ja s’escaparan alguns ruixats de tarda entre el Pirineu i el nord de la Catalunya Central.

 

Diumenge a última hora començarà a entrar la tramuntana per l’Empordà, i a principis de la propera setmana les temperatures tornaran a baixar amb ganes amb ambient de plena tardor.

 

Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Tímid i breu retorn a l’estiu

Les temperatures seran càlides al centre del dia aquests propers dies. Entre divendres i dissabte tocaran sostre amb màximes que a l’interior fregaran o assoliran els 30º. També tindran un ambient càlid a la costa, on els llocs més càlids assoliran els 28º o 29º. No obstant, diumenge ja es notarà una baixada dels termòmetres i no s’assoliran els 30º a pràcticament enlloc.

 

Un ambient de nou més estiuenc i de màniga curta que també farà pujar les mínimes, tot i que les temperatures nocturnes ja quedaran tocades després de l’última refrescada. Moltes mínimes rondaran els 15º a l’interior, quedant per sota a diversos punts, mentre que a prop de la costa es mouran entre els 16º i els 19º.

 

El sol i l'ambient càlid dominaran els propers dies | Xavi Cabo

 

Inici d’octubre de tornada a la plena tardor

Si diumenge ja baixaran les temperatures, aquest descens serà notable a l’inici de la propera setmana coincidint amb els primers dies d’octubre. Tornarem a valors de plena tardor amb màximes que es mouran en general entre els 17º i els 23º en general, més altes a punts de la meitat sud, i vent als dos extrems del país.

 

La baixada la notarem sobretot de nit, quan es tornarà a baixar dels 10º a l’interior i a la resta moltes mínimes es quedaran entre els 10º i els 15º. Malgrat aquest canvi, no esperem grans tongades de precipitacions, si bé els xàfecs de tarda del cap de setmana tindran continuïtat dilluns com a mínim.