Cap de setmana amb temps de ple estiu

Les temperatures baixaran una mica però la calor seguirà sent intensa amb sol a gran part del país i pocs ruixats de tarda

La calor de canícula s’ha instal·lat a casa nostra i sembla que no ens abandonarà els propers dies. Tot i que entre dissabte i diumenge les temperatures baixaran una mica en general, la calor seguirà sent intensa aquest cap de setmana amb fins a 37º a Ponent i sol que dominarà a gran part del territori.

No obstant, dissabte creuaran algunes bandes de núvols alts i prims inofensives que, puntualment, poden enterbolir el cel en algun moment. De cara a la tarda, creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran alguns ruixats dispersos o alguna tempesta puntual al Pirineu i zones properes, especialment a l’extrem nord de la Catalunya Central. Aquesta situació es repetirà diumenge. 

A més, hi haurà alguns núvols baixos en trams de la costa, principalment a la Costa Daurada, a primera i última hora del dia. El vent de garbí bufarà moderant a punts del litoral durant les tardes de dissabte i diumenge.

Mapes de previsió per dissabte i diumenge
Mapes de previsió per dissabte i diumenge | Catalunya Méteo

Calor de canícula

Les temperatures es mantindran a la banda alta del termòmetre aquest cap de setmana amb la majoria de màximes movent-se entre els 30º i els 35º, xifres que es superaran a punts de Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre, on es poden assolir els 37º, sense arribar als 38º o 39º que s’esperen fins divendres.

Mapa d'avisos per calor per aquest dissabte
Mapa d'avisos per calor per aquest dissabte | Meteocat

 

No obstant, a punts de la costa i del Pirineu no s’assoliran els 30º, però la xafogor serà molt marcada al litoral amb sensacions que rondaran els 35º. De cara a dissabte, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) encara manté algunes alertes per temperatures molt altes a comarques del sud del país.

L’estiu seguirà ben viu la propera setmana

El sol seguirà dominant a tot el país aquest cap de setmana
El sol seguirà dominant a tot el país aquest cap de setmana | Xavi Cabo

 

Segons indiquen els models meteorològics, de cara a la propera setmana la calor es mantindrà arreu amb temperatures de ple estiu. La majoria de màximes es mantindran entre els 30º i 35º amb forta xafogor a la costa. L’ambient calorós es podria incrementar a partir de dimecres, extrem que anirem confirmant en properes actualitzacions de la previsió.