Capten el precís instant en què una llúdriga caça un gripau a la Guingueta d'Àneu

L'aparició de llúdrigues és sinònim de rius ben conservats

La natura, quan es respecta i cuida, ens regala espectacles meravellosos. En aquest cas la protagonista ha estat una juganera llúdriga a l'embassament de la Torrassa, a la Guingueta d'Àneu. Des del Twitter del Parc Natural de l'Alt Pirineu han compartit unes fotografies en les quals es pot veure aquest simpàtic animal caçant un gripau.

Tal com expliquen els tècnics, aquest amfibi té una pell irritant, fet que sembla no importar-li gens ni mica a la divertida llúdriga. Tanmateix, asseguren que l'aparició de llúdrigues és sinònim de rius ben conservats. Tot un regal pel Pirineu i el seu ecosistema. 

Neixen dos cadells d'os al Pirineu occidental per primer cop en quinze anys

Una óssa eslovena reintroduïda a la part francesa del Pirineu occidental ha sortit de la hibernació amb dos cadells, segons ha informat la prefectura dels Alts Pirineus de França. La Fundación Oso Pardo, per la seva part, ha remarcat que aquest és el primer naixement d'óssos al Pirineu occidental en els últims quinze anys.

D'altra banda, el projecte PirosLife, ha publicat un vídeo on es veuen dos óssos de dos o tres anys, germans, que juguen després de la hibernació.Aquest projecte vetlla per consolidar el futur de l'os bru dels Pirineus en convivència amb l'entorn, les persones i l'activitat econòmica del territori.

L'os Goiat ataca una ovella i una cordera al Baish Aran

L'os Goiat va atacar la setmana passada una ovella i una cordera d'un mes d'edat al municipi de Bausen (Val d'Aran), segons van confirmar els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran a través del seguiment que fan d'aquest exemplar mitjançant un collar GPS.

D'aquesta manera, van poder constatar la seva presència a la zona al voltant de les tres de la matinada d'aquest dimecres. Després del seu primer atac confirmat després del període d'hibernació, el 15 d'abril passat, es va activar la segona fase del protocol d'intervenció amb óssos al Pirineu -aprovat pel Conselh, la Generalitat de Catalunya, els governs d'Aragó i Navarra i el Ministeri per a la Transició Ecològica- per foragitar l'animal.

Intervencions amb l'exemplar per tractar de canviar els seus hàbits

Segons aquest protocol, cal realitzar diverses intervencions de condicionament aversiu amb l'exemplar per tractar de canviar els seus hàbits. Aquestes actuacions consisteixen en un conjunt de tècniques que inclouen, entre d'altres, l'ús de pirotècnia o de bales de fogueig i de cautxú, les quals s'han d'aplicar quan l'animal està duent a terme una conducta considerada inadequada.

  • També et pot interessar: Els Agents Rurals rescaten dos cabirols caiguts al Canal de Balaguer

Comentaris

envia el comentari