Capturat el linx ibèric que va ser vist al Baix Llobregat

Havia vingut des de Portugal i tècnics de la Generalitat l'han capturat per la seva seguretat

El linx ibèric vist pels Agents Rurals al Baix Llobregat.
El linx ibèric vist pels Agents Rurals al Baix Llobregat. | CatalunyaDiari.cat
 
Tècnics de la Generalitat de Catalunya han captura aquest dimecres, 6 de juny, han capturat al Baix Llobregat al Litio, el linx ibèric que va ser albirat la setmana passada a l'àrea metropolitana de Barcelona, tal com ha avançat Televisió de Catalunya. Es tracta del primer exemplar de linx detectat a Catalunya des del segle XX i se sap que havia vingut des de Portugal.
 

Capturat per la seva seguretat

A partir de la imatge, tècnics del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat van poder identificar l'animal, gràcies al collar emissor que duia, tot i que no funcionava, i a la col·laboració dels experts dels programes de reintroducció d'aquesta espècie a la Península Ibèrica, així com als responsables del projecte Iberlince. Un cop van saber qui era, es va iniciar un dispositiu per poder-lo capturar, un fet que ha passat aquest dimecres.

Segons la Generalitat, s'ha decidit captura l'animat, ja que es troba en un emplaçament inadequat per garantir la seva seguretat, a prop d'infraestructures viàries i nuclis urbans. L'animal, tot i que es viatger i ha vingut des de Portugal, podria còrrer perill en aquesta zona de Catalunya.

El linx ha estat capturat per tècnics de la Generalitat aquest dimecres.
El linx ha estat capturat per tècnics de la Generalitat aquest dimecres. | CatalunyaDiari.cat

Litio, un linx viatger

Es tracta de Litio, un mascle alliberat el 2015 a Portugal. Va néixer el 2014 al centre de cria en captivitat del Acebuche, a Huelva, i capturat de nou el 5 de maig del 2016 a la finca Gibraleon (Huelva), després d'observar mancances en la seva adaptació al medi. Així, va ser traslladat al Centre de Recuperació d'Espècies Amenaçades (CREA) de Huelva, perquè presentava signes de debilitat. Un cop recuperat, es va tornar a alliberar a Portugal, al Vale do Guadiana, i pocs dies després el senyal de GPS que emetia el seu collar es va perdre i fins que va ser albirat a Catalunya.

El projecte Life Iberlince, en el qual participen Portugal i Espanya (Extremadura, Castella-la Manxa, Múrcia i Andalusia) pretén recuperar la distribució històrica de l'espècie mitjançant la reintroducció. Amb els treballs de conservació desenvolupats s'ha aconseguit passar de 94 exemplars el 2002 a 589 en l'últim cens de 2017.


Comentaris

envia el comentari