Capturen l’emú que aquest matí s’havia escapat d’una granja de Girona

L’animal, que s’assembla a un estruç i fa un metre i mig de llar, ha estat localitzat a la població de Madremanya

Un conductor ha fet una foto de l'emú de Girona
Un conductor ha fet una foto de l'emú de Girona | Cedida

Els Agents Rurals han pogut capturar finalment sa i estalvi l’emú que des d’ahir s’havia escapat d’una granja de Girona i voltava lliurement per la zona de les Gavarres. L’animal, que s’assembla a un estruç i fa un metre i mig de llarg, ha estat trobat pels volts de les 14.00h a la carretera Giv-6701 a l'alçada de Madremanya, al Gironès.

La captura ha començat quan un home s’ha creuat amb l’animal en aquesta carretera just a l’encreuament que condueix al Santuari d’Els Àngels. L’home ha agafat l’animal pel coll fins que han arribat els Agents Rurals que treballaven a la zona per trobar l’ocell. Aleshores, li han llançat una xarxa per tal d’impedir que tornés a escapar. 

Abans de capturar-lo definitivament, hi ha hagut un primer intent per part dels Mossos d’Esquadra i veïns, que han localitzat l’ocell i l’han portat a un tancat per intentar-lo controlar. Un gos, però, ha posat nerviós l’emú, que ha acabat fugint de nou. 

Retornat al seu propietari

Un cop capturat, els Agents Rurals han avisat al propietari de l’emú, que també ha participat en les tasques de recerca de l’animal fent voltes amb el seu vehicle per la zona. Un cop ha arribat l’amo, han carregat l’ocell a una furgoneta per endur-se’l a la finca de Sant Daniel de Girona d’on s’havia escapat.

Matí entretingut a la zona de les Gavarres

Una altra imatge de l'emú localitzat a Girona
Una altra imatge de l'emú localitzat a Girona | Cedida

 

La cerca de l’animal ha durat prop de set hores des que aquest matí a primera hora els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals han iniciat un dispositiu per trobar l’ocell a partir d’avisos de diverses persones que s’havien creuat amb l’emú i de verificar que la bèstia s’havia escapat d’una granja.

De fet, moltes persones han alertat que havien vist l’animal que s’estava buscant, sobretot al voltant de la carretera Giv-6701 que connecta els Monells, al Baix Empordà, amb el municipi de Madremanya, al Gironès.

El segon ocell més gran del món

Imatge d'un exemplar d'emú comú
Imatge d'un exemplar d'emú comú | Arxiu

 

L’exemplar d’emú que s’ha capturat fa prop d’un metre i mig de llarg, raó per la qual no passa desapercebut. Estem parlant del segon ocell més gros del món, després de l’estruç. Ambos animals s’assemblen molt físicament.

L’emú és l’ocell nadiu més gros d’Austràlia i és de color castany suau. Pot arribar a fer dos metres d’alçada i pesa al voltant de 45 quilos. En estat salvatge, és nòmada i es mou a grans distàncies per alimentar-se de plantes i insectes, arribant a córrer a una velocitat de 50 quilòmetres per hora. 


Comentaris

envia el comentari