Capturen una serp de grans dimensions en una casa de Palafrugell

Es tracta d’una serp de ferradura de més d’un metre de llargada que és autòctona, no és perillosa i ja ha estat posada en llibertat a un bosc

La serp de ferradura capturada a un habitatge de Palafrugell
La serp de ferradura capturada a un habitatge de Palafrugell | Policia Local de Palafrugell

La Policia Local de Palafrugell ha capturat una serp de grans dimensions en una casa de Palafrugell, al Baix Empordà. Es tracta d’una serp de ferradura que és autòctona de la zona i que fa més d’un metre de llarg. 

Els agents van personar-se a la zona alertats per una veïna que assegurava que hi havia una serp de grans dimensions a la part exterior del seu habitatge, ubicat al passeig de la Torre del municipi.

Un cop va localitzar l’animal, la policia va haver de consultar la procedència i tipologia de la serp. Posteriorment, els Agents Rurals van confirmar que es tractava d’una serp de ferradura, autòctona i que no representa cap perill per a la població. 

Posada en llibertat de la serp

Tot i que la troballa d’aquest animal de grans dimensions va generar un gran sobresalt entre els veïns de la zona, aquesta serp és comuna als boscos i muntanyes de la zona i no acostuma a fer mal als humans. 

Per aquesta raó, la Policia Local de Palafrugell va seguir els consells dels Agents Rurals davant d’aquesta situació i va procedir a traslladar-la a un bosc proper a la zona, que és el seu medi natural propi, per posar-la en llibertat. 

Com és la serp de ferradura?

Imatge d'un exemplar de serp de ferradura
Imatge d'un exemplar de serp de ferradura | Arxiu

 

A casa nostra, la serp de ferradura és típica sobretot a la zona del Pirineu. L’animal té com a característiques unes plaques sota els ulls, amb un dors de color fosc i alguns exemplars són pràcticament de color negre. A més, se la pot reconèixer per les taques petites groguenques que formen uns dibuixos regulars.

Té unes línies al cap a prop dels ulls i duu una altra sobre el crani amb forma de ferradura, raó per la qual rep aquest nom. En general, poden arribar a fer quasi dos metres de llargada y s’alimenten de llangardaixos, ocells o ratolins. Tot i no ser perillosa, pot mossegar si se sent amenaçada. 


Comentaris

envia el comentari