Mor el cargol George de Hawaii, l’últim exemplar de la seva espècie

Amb aquesta notícia, s’extingeix definitivament aquesta espècie després d’intens frustrats per trobar una parella a l’animal i aconseguir perpetuar els exemplars

Imatge del cargol George | Universitat de Hawaii

Molt males notícies les que ens arriben des de Hawaii, als Estats Units. El cargol que es coneixia com a George i que era l’únic que existia al món de la seva espècie ha mort. Això significa que la seva defunció significa també la desaparició definitiva de la seva espècie, Achatinella apexfulva, després d’intents frustrats dels experts per trobar a un altre exemplar i aconseguir que es reproduïssin.

L’animal tenia 14 anys de vida i vivia en solitari criat en captivitat. Els investigadors de la Universitat de Hawaii es van endur una gran decepció quan es van trobar el seu cos sense vida. A principis de la dècada dels anys 2000, tots els altres membres de l’espècie van morir i, malgrat que els cargols són hermafrodites, necessiten un altre adult per reproduir-se.

«Estic trista, però en realitat estic enfadada»

Segons expliquen els investigadors a ‘National Geographic’, la tristesa plana sobre tot l’equip que ha treballat per intentar perpetuar sense èxit l’espècie. «Estic trista, però en realitat estic enfadada, ja que era una espècie molt especial i poca gent ho sabia», explica la Rebeca Rundell, biòloga evolutiva de la Universitat Estatal de Nova York. Els experts han intentat durant una dècada trobar nous membres per aparellar el cargol.

Hawaii acull una gran varietat d'espècies de cargols | Arxiu

 

Una espècie molt nombrosa anys enrere a Hawaii

Aquesta espècie de cargol comptava amb molts membres a Hawaii dècades enrere i formava part dels més de 750 tipus de cargols que es poden trobar a l’estat. Concretament, l’espècie del cargol George va ser el primer tipus descobert i registrat el segle XIX, quan es podien agafar 10.000 cargols per dia. Malauradament, eren tan comuns que s’utilitzaven per decorar els collarets hawaians. 

Quan a finals dels 90 l’espècie estava en greu perill d’extinció, els últims 10 exemplars van ser traslladats a un laboratori de la Universitat de Hawaii. Tot i que alguns es van reproduir, tots van acabar morint excepte en George. Preveient la seva imminent desaparició, es van agafar mostres d’ell que ara estan en un contenidor de criogenització. Moltes altres espècies de cargols de Hawaii també estan en perill d’extinció, sobretot per l’arribada d’altres espècies invasores i pel canvi climàtic.


Comentaris

envia el comentari