rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Les carreteres C-37, C-25 i C-63 viuen les primeres afectacions a causa de les nevades

Presenten plaques de gel i es demana l'ús de cadenes en algunes vies
Les autopistes catalanes, afectades per la nevada | CatalunyaDiari.cat

 

Si al punt de les cinc de la tarda les nevades començaven a complicar la mobilitat en alguns punts de les comarques de l’extrem nord-est de Catalunya, ara algunes carreteres catalanes ja presenten importants plaques de gel i afectació de nevades que dificulten al màxim la circulació.

 

En aquest sentit, al punt de dos quarts de sis de la tarda ja es registren problemes a causa del temporal en fins a tres carreretes de gran mobilitat.

 

La C-37, molt afectada

L’afectació del temporal de nevades comença a prolongar-se a diverses vies principals de Catalunya. Segons el Servei d’Emergències de Catalunya, la carretera C-37 presenta plaques de neu i de gel que dificulten la conducció.

 

En aquest sentit, el tram entre Manlleu i la Vall d’en Bas registra diversos problemes per la nevada i, a més, s’ha restringit al pas a vehicle de ‘tercera categoria’. És a dir, camions i tot tipus de vehicles de gran tonatge.

 

La via, d’altra banda, presenta fins a 20 quilòmetres d’afectació per gel i per la neu.

C-25 i C-63 altres vies amb problemes

Són les dues altres carreteres que, a aquesta hora, presenten neu i gel en calçada. La primera, la C-25, conserva fins a 8 quilòmetres d’afectació de gel i neu i els problemes s’estenen als dos sentits de la marxa. Els problemes viaris, d’altra banda, s’originen a l’altura de Santa Coloma de Farners.

 

D’altra banda, la carretera C-63 també presenta afectació pel temporal. El servei català trànsit explica que es presenten fins a 5 quilòmetres on la carretera està afectada pel gel i per la neu.

 

La problemàtica arriba als dos sentits de la carretera, es demana l’ús obligatori de cadenes i es restringeix el pas a vehicles pesants.