Imatge de la cascada de foc a Yosemite

L’espectacular fenomen de la ‘cascada de foc’ al parc de Yosemite

Aquest conegut parc natural dels Estats Units veu cada febrer com el sol, quan s’està ponent, il·lumina aquest salt d’aigua, donant-li un aspecte de lava a causa d’un efecte òptic

La natura no ens deixa de sorprendre i a vegades ens ofereix imatges difícils d’oblidar i espectaculars per la seva bellesa. Aquest és el cas del Parc Nacional de Yosemite, a Califòrnia, als Estats Units,  on una de les seves emblemàtiques cascades viu cada febrer un fenomen ben curiós que converteix per uns moments l’aigua en un riu de lava. 

Es tracta de la cascada Firefall Week, també coneguda com a ‘cua de cavall’, que amb les postes de sol del mes de febrer, el sol tenyeix l’aigua que cau d’un color espectacular entre daurat, vermell i taronja. A simple vista, sembla un incendi o la caiguda de lava d’un volcà. Un fenomen que es coneix com la ‘cascada de foc’.

Un efecte òptic espectacular

Malgrat que el que cau sembli lava i més d’un es podria espantar si desconeix el fenomen, la cascada continua sent d’aigua que cau amb grans quantitats especialment aquests dies, coincidint amb una posició del sol a l’horitzó just a la seva posta que il·lumina amb un color rogent l’aigua. En definitiva, es tracta d’un efecte òptic espectacular. 

Però no cada dia de febrer es pot veure aquesta situació, ja que és necessari que no hi hagi núvols durant la posta de sol, mentre que les temperatures han de ser una mica altes per tal que la neu es desfaci  més a alta muntanya i permeti que hi hagi una quantitat suficient d’aigua que caigui cascada avall. D’aquesta manera, el fenomen es pot gaudir amb més intensitat.

Habitualment, aquesta espectacular i insòlita imatge es veu durant una setmana o deu dies a tot estirar cada febrer, fent que els visitants es quedin encantats gaudint de l’espectacle i fent fotos que, posteriorment, es fan virals a les xarxes socials. Aquestes són algunes de les imatges més impressionants d’enguany: