rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Castellar del Vallès arriba als 40 graus amb una onada de calor a Catalunya que no cessa

Els termòmetres poden arribar a registrar altíssimes temperatures preocupants
Els termòmetres poden arribar a superar els 40 graus assolits a Catalunya. | Meteocat

 

Aquest dijous, 3 d'agost, la jornada està molt marcada per la calor al territori català. La xafogor, la protagonista d'avui, s'ha instal·lat per culpa d'una arribada de massa d'aire càlid provinent del nord d'Àfrica. La temperatura mínima és prou més alta que la dels darrers dies, d'uns 13 °C a Barruera, a Lleida, que ha estat la més baixa, i la més alta registrada ha estat a la Vall d'en Bas, a Girona, de 18 °C. Així mateix, la situació és preocupant perquè la calor està augmentant considerablement en gran part del territori, i es preveu que superi els 40 °C assolits. A Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat, s'han registrat 36,7 °C, mentre que molt a prop, a Sant Sadurní d'Anoia, han superat els 37,5. Una de les localitats més afectades és l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre, on han arribat als 37,7 °C. El termòmetre que ha captat una de les temperatures més altes segons 'Meteoclimàtic' ha estat a Olesa de Montserrat, a Barcelona, amb un total de 39,6 °C, tot i que a Castellar del Vallès s'han superat fins a arribar als 40 °C. Cal destacar, a més, que tot i que algunes temperatures poden ser una mica més baixes al litoral, la humitat en alguns casos, com en els municipis de Tarragona, supera el 40%.

Més al nord, a Osona, s'han registrat 36,2 °C amb una humitat relativa del 28%, una mica més superior a la normal. Les comarques centrals —el Segrià, les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Segarra, l'Anoia i el Bages— són les més afectades per aquesta onada de calor. A les terres de l'Ebre també es preveu un augment considerable de les temperatures. Pel que fa a aquesta xafogor, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís que informa sobre l'afectació de les comarques i la durada d'aquesta onada que es preveu que romandrà més jornades. Protecció Civil també s'ha sumat a alertar amb un avís i ha afegit recomanacions al seu compte de Twitter. Paral·lelament, hi podria haver núvols al Pirineu i al Prepirineu que poden causar petites precipitacions no alarmants.

 

El Segrià, les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Segarra, l'Anoia i el Bages són les comarques més afectades per la calor. | Meteocat