IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Cauen més de 50 cm de neu en aquesta primera part de l'onada de fred al Pirineu

La nevada encara pot caure amb molta força durant la jornada de demà dilluns

Neu acumulada a la Vall de Núria | @ja47bcn

Abundant nevada la que ha caigut a bona part del Pirineu Català durant aquest cap de setmana, en alguns sectors s'han acumulat més de 50 cm de neu. El fort vent ha arribat a superar els 120 km/h durant la jornada d'avui diumenge als cims més elevats del Pirineu de Lleida. La nevada encara pot continuar caient amb molta força durant la jornada de dilluns.

La nevada ha sigut molt important avui diumenge a bona part del Pirineu i especialment al Pirineu de Lleida. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya la neu ha acumulat des del passat divendres fins a 51 cm a Lac Redon, 45 cm a Malniu o 38 cm a Certascan. Durant la jornada d'avui també ha nevat a cotes per sota dels 1.000 metres en alguns sectors del Pirineu. S'han acumulat fins a 12 cm a Vielha, 7 cm a Puigcerdà o 3 cm a Sort. La nevada fins i tot ha sorprès alguns sectors de les comarques de Girona i del nord de Barcelona aquest matí deixant algunes enfarinades per exemple a Sant Hilari Sacalm.

Durant les hores que vénen la nevada ha de seguir caient amb intensitat a molts punts del Pirineu, especialment del Pirineu de Lleida. S'espera una nevada molt important a tot el Pirineu durant el matí de dilluns. No es descarta de matinada alguna nevada feble o anecdòtica a punts del nord de la Garrotxa, del nord del Berguedà o fins i tot arribant als punts més elevats d'Osona. Durant el migdia i la tarda la neu ha d'anar afluixat i quedaria restringida al Pirineu de Lleida. La nevada més important sempre l'esperem a la cara nord.

A continuació deixen algunes de les fotografies del dia d'avui a diferents punts del Pirineu. Podeu observar els bons gruixos de neu que s'han acumulat a molts punts del Pirineu Català.


Comentaris

envia el comentari