ÚLTIMA HORA

💉 Pfizer endarrereix entre tres i quatre setmanes l'entrega de vacunes a la Unió Europea

Una cigonya veu creuar un incendi forestal per sota del seu niu a Rússia

Aquestes imatges espectaculars han estat enregistrades a l’estepa russa, on el foc avança amb molta rapidesa. L’animal i els seus ous han sortit il·lesos de la situació

Imatge de la cigonya observant el pas de l'incendi
Imatge de la cigonya observant el pas de l'incendi | Ruptly

Imatges impressionants les que ens arriben des de Rússia, on una càmera instal·lada en una torre elèctrica ha pogut enregistrar una escena mai vista fins ara i que s’ha tornat viral per la seva espectacularitat. Es tracta d’una cigonya que veu avançar un gran incendi forestal per sota del seu niu. Una mescla de fets i de fenòmens naturals, sens dubte, fascinant de veure.

L’escena es va poder observar el passat 28 d’abril a l’extrem oriental de Rússia, concretament en una zona d’estepa, que es caracteritza per ser una plana àrida amb vegetació molt baixa que permet que el foc avanci amb molta rapidesa impulsat pel vent.

Gràcies al seguiment que es fa de la cigonya blanca a través d’un circuit tancat de càmeres en aquesta zona, podem gaudir ara d’aquestes curioses imatges en què es veu el niu amb la cigonya i els seus ous observant el pas de les flames i del fum per la part baixa de la torre elèctrica. Per sort, l’ocell i les seves futures cries van sortir il·lesos de l’aparatós incendi i aquest dimarts els pollets van néixer en perfecte estat de salut. Aquesta és la gravació dels fets:

La cigonya blanca, una espècie en perill d’extinció

La gravació del desenvolupament d’aquests ocells a la zona oriental de Rússia es deu al fet que la cigonya blanca oriental es troba en perill d’extinció i es vol garantir la seva correcte reproducció, ja que l’animal està inclòs dins de la llista d’espècies amenaçades realitzada per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). 

Les condicions meteorològics d’aquestes últimes setmanes a Rússia, amb calor en un ambient àrid i ventós en algunes de les seves regions, han propiciat l’aparició d’incendis forestals. De fet, encara ens trobem a la primavera i ja hi ha hagut 49 focs que han arrasat 29.000 hectàrees de vegetació, segons explica l’agència forestal russa.


Comentaris

envia el comentari