Pugen a 5 els morts a l'Everest per culpa de l'allau d'alpinistes que feien el cim

Els fets van passar aquest dimecres quan prop de 200 persones van coincidir en la pujada a la muntanya. Els protagonistes van haver de fer cua durant hores i corrien el risc de morir congelats

Imatge de la cua que es va formar dimecres per accedir al cim de l'Everest
Imatge de la cua que es va formar dimecres per accedir al cim de l'Everest | @nimsdai

Imatge insòlita la que es va veure el dimecres a l’Himàlaia, ja que el cim de l’Everest es va veure col·lapsat per l’arribada de prop de 200 alpinistes que volien assolir el sostre de la Terra alhora, xifra rècord. Aquest fet va fer que es formessin cues d’hores en l’estret pas que condueix fins al cim, deixant una escena totalment surrealista d’una fila de persones quieta esperant a poder arribar a la part alta de la muntanya.

Cal destacar que, malgrat la tranquil·litat que es respira en les imatges, són molts els riscos que corrien aquests alpinistes esperant quiets durant hores a poder pujar al cim de l’Everest, ja que podien patir congelacions amb perill de mort pel fred intens que hi fa i veure accentuat el mal d’altura que es produeix en aquesta altitud tan elevada. Un dels que va patir aquesta cua, Nirmal Purjas, va penjar imatges d’aquest esdeveniment al seu compte de Twitter:

Pujar l’Everest, una fita que fa anys estava a l’abast d’uns pocs

L’Everest és la muntanya més alta del món amb els seus 8.858 metres d’altura al cim. Només unes dècades enrere, pujar aquesta imperial muntanya estava a l’abast d’uns pocs només. Ara, però, aquesta fita cada cop l’assoleixen més alpinistes, tot i que alguns moren en l’intent. De fet, en aquesta expedició de dimecres dues persones van perdre la vida. 

En aquest cas, fins a 250 persones van sortir del Camp IV, ubicat a uns 7.900 metres d’altura, per intentar fer el cim dimecres. Una xifra que compta amb alpinistes, guies i clients. No obstant, i segons informe Gyanendra Shrestha, representant del Ministeri de Turisme del Nepal al Camp Base, només 200 persones van poder culminar el seu propòsit. Aquest 2019, el Departament de Turisme ha emès 378 permisos d'ascensió a l'Everest, un rècord històric des de la primera ascensió exitosa, l'any 1953.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari