IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Clara baixada de temperatures a finals de setmana

Seria la primera entrada freda contundent d'aquest hivern a Catalunya

Les glaçades podrien aparèixer a moltes comarques | cedida

Sembla que després de l'onada de fred a gran part d'Europa ara arribaria el fred de rigorós hivern també a Catalunya. Segons els últims mapes del temps durant el proper cap de setmana tindrem la primera entrada freda important d'aquest hivern. Ara com ara es preveu una entrada freda força seca i la neu només faria acte de presència a la cara nord del Pirineu, tot i així, caldrà estar pendent dels mapes dels pròxims dies per afinar més la situació. El que ja podem afirmar és que el proper cap de setmana serà molt fred a totes les comarques catalanes.

Els vents de nord ens portarien una situació de fred intens el proper cap de setmana a totes les comarques catalanes. Esperem que l'entrada de l'aire fred comenci a arribar entre divendres i dissabte quan ja notaríem un ambient més fred, especialment a punts de muntanya. Les temperatures es mantindran fredes tot el cap de setmana i també a l'inici de la setmana vinent. En conjunt estaríem parlant d'unes temperatures entre 4 i 8 graus per sota de la mitjana normal per aquestes dates de l'any. Esperem que les temperatures entre dissabte i diumenge amb prou feines arribin als 10 graus al migdia a la costa, i entre els 5 i 9 °C a molts punts de l'interior. Pel que fa a les temperatures mínimes, esperem glaçades a moltes comarques de l'interior, especialment allà on el vent encalmi. A la costa i als dos extrems del país els forts vents en principi no deixarien baixar tant les temperatures. El fort vent faria que la sensació de fred sigui molt acusada.

Pel que fa a les precipitacions, sembla que les nevades podrien reactivar-se a la cara nord del Pirineu tant la jornada de divendres com també diumenge. Fora de l'àmbit del Pirineu creiem que les precipitacions no haurien d'aparèixer tot i que divendres al matí podrien escapar-se alguns ruixats a les comarques del litoral de Girona i Barcelona. La cota de neu seria molt baixa i no descartem que pugui caure una lleugera nevada al massís del Montseny o zones pròximes.

De cara a la setmana vinent, encara no podem assegurar res, ja que els mapes no acaben d'afinar la situació. Ara com ara sembla que el fred de ple hivern continuaria instal·lat a Catalunya durant uns dies més i fins i tot podria incrementar-se amb una entrada de vents molt freds d'origen siberià a mitjans de la setmana vinent.


Comentaris

envia el comentari