Clara millora del temps aquest cap de setmana

Els ruixats de tarda es concentraran al Pirineu i a l’interior nord-est amb calor normal per l’època arreu

El canvi de temps d’aquest dijous serveix per passar pàgina definitivament de l’onada de calor de dies enrere i normalitzar unes temperatures que venien de molt amunt amb xafogor insuportable a la costa. Aquest cap de setmana, la situació millorarà amb temps estable a gran part del país i calor normal per l’època arreu. 

En general, dissabte tindrem un dia força assolellat arreu amb temperatures molt normals per l’època. De fet, la majoria de màximes es mouran entre  els 27º i 32º, lluny dels 40º que vam arribar dissabte passat. A la costa i al Pirineu es quedaran inclús més curtes, iles mínimes seran molt suportables a gran part del país, tot i que a prop de la costa es mouran entre els 19º i els 23º. 

Pel que fa a l’estat del cel, en general estarà serè, tot i que a primera hora poden haver núvols baixos en algun tram de la costa i a la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran tan sols algun xàfec a prop del Pirineu i de l’interior del quadrat nord-est. Un dia força aprofitable en general.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Diumenge amb alguns canvis

De cara a diumenge, sembla que tindrem més intervals de núvols, sobretot a Ponent i al nord. Tot i així, el dia serà força estable en general amb bastant de sol, mentre que a la tarda tornaran a aparèixer ruixats a punts del Pirineu, Prepirineu i interior del quadrat nord-est.

De cara al vespre, podrien arribar ruixats per Ponent que, amb el pas de les hores, arribarien a més punts del país. Amb tot plegat, les temperatures pujaran una mica més amb una calor que seguirà sent molt normal per l’època.

Les tempestes i els ruixats poden tornar a aparèixer a molts punts dilluns
Les tempestes i els ruixats poden tornar a aparèixer a molts punts dilluns | Arxiu

 

Possible nova tongada de xàfecs

A dia d’avui, els mapes meteorològics indiquen que entre el vespre de diumenge i dilluns podríem tenir una nova tongada de ruixats i tempestes a gran part del territori. Un extrem que s’haurà d’anar confirmant al llarg de les properes actualitzacions de la previsió. Pel que fa a les temperatures, tan sols patiran lleugeres baixades i pujades sense grans canvis, mentre que els següents dies els ruixats anirien a menys.