ÚLTIMA HORA

🚨 Pedro Sánchez: «No contemplo un confinament a Espanya»

Moscou es col·lapsa amb la pitjor nevada dels últims 70 anys

La capital de Rússia està acostumada al fred i la neu durant l’hivern, però aquesta vegada el temporal ha anat molt més enllà. Ja s’acumula més de mig metre de neu al centre de la ciutat

Nevada caòtica i històrica a Moscou
Nevada caòtica i històrica a Moscou | Twitter

 

 
 

La neu és notícia a Moscou aquests dies. Tot i que la capital russa està acostumada al fort fred i les nevades intenses a l’hivern, aquesta vegada el temporal ha estat molt important i s’han trencat estadístiques. De fet, la ciutat feia prop de 70 anys que no vivia una nevada tan intensa, raó per la qual el col·lapse general de tota la zona ha estat inevitable. 

La pitjor nevada en moltes dècades ha deixat fins ara més de mig metre de neu en algunes zones del centre de la ciutat i el govern local ha hagut de desplegar grans equips de neteja especials per retirar de forma constant tota la neu que s’acumula pels carrers. La neu no dona treva i la prioritat ha estat netejar vies principals, com ara l’avinguda Tverskaya, entre d’altres. Vies molt properes a les emblemàtiques places Roja, Manezh i del Teatre.

 

Caos circulatori per tota la ciutat i problemes als aeroports

La forta nevada ha col·lapsat el trànsit a la ciutat i ha fet disminuir molt la velocitat dels vehicles, paralitzant diverses vies a causa de la gran quantitat de neu acumulada o per la presència de màquines llevaneus que tenien problemes per dur a terme la seva tasca amb rapidesa. 

També hi ha hagut diversos accidents de trànsit per la presència de plaques de gel als carrers de Moscou però també per les autopistes de la zona. A més, els tres aeroports comercials de la capital de Rússia, concretament els de Sheremetyevo, Vnukovo, Domodédovo, han patit retards, cancel·lacions o desviaments de vols per culpa del temporal. De fet, l’aeroport de Púlkovo de Sant Petersburg ha vist incrementat el seu trànsit per la rebuda d’avions desviats des de Moscou.

El temporal continuarà encara uns dies

Les nevades i les baixes temperatures continuaran encara uns dies més en aquesta zona de Rússia. De fet, és probable que fins el dimecres 30 de gener les condicions meteorològiques no millorin. Tot i el temporal, la població, habituada ja a la neu, no ha aturat les seves activitats habituals, malgrat que les estan duent a terme a un ritme més lent.  El vent tampoc ajuda, ja que aixeca la neu i fa que la visibilitat i caminar pels carrers sigui molt difícil. 


Comentaris

envia el comentari