IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Confirmen la primera persona morta oficialment per la caiguda d'un meteorit a la Terra

Es tracta del primer cas catalogat de defunció d'un humà a causa de l'impacte d'una roca espacial contra el nostre planeta

Imatge il·lustrativa d'un meteorit apropant-se a la Terra
Es tractaria del primer mort oficial per un meteorit a la Terra | arxiu

Científics de l'Ege University (Turquia) han presentat la que afirmen que és la prova definitiva del primer meteorit que oficialment va colpejar i matar un home i va deixar paralitzat a un altre. Els fets van tenir lloc el 22 d'agost de 1888 a Sulaymaniyah, l'Iraq, basats en tres manuscrits escrits en turc otomà que van ser extrets de la Direcció General d'Arxius Estatals de la Presidència de la República de Turquia.

Aquest esdeveniment també va ser informat a l'aleshores sultà de l'Imperi Otomà, Abdul Hamid II, pel governador de Sulaymaniyah. Aquestes troballes suggereixen que poden existir altres registres històrics que documentin altres esdeveniments que van causar morts i lesions per meteorits, segons l'equip científic.

  

El nostre planeta experimenta caigudes de meteorits amb diferents riscos d'explosió en l'aire i impacte a terra. Alguns d'aquests meteors poden sobreviure després del pas atmosfèric i caure a terra. Encara que hi ha afirmacions de persones que van ser colpejades i van resultar mortes per meteorits en la història, no s'havien pogut acreditar en els registres fins ara.

  

Aquest problema podria ser degut al fet que el manuscrit va ser escrit en un idioma diferent de l'anglès o que no hi ha prou interès en els registres històrics, adverteixen els investigadors en el seu estudi, publicat a Meteoritics & Planetary Science.


Comentaris

envia el comentari