YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Tot el que has de saber per conduir aquest hivern sense perill

És totalment desaconsellable conduir amb el vidre cobert de gel, ja que pots perdre molt camp visual

Imatge d'un cotxe ple de gel
El gel és un dels fenòmens que més molesta als conductors | Cedida

La neu, el gel i la pluja poden arribar a ser fenòmens atractius a l'hivern. Ara bé, està clar que només ho seran si volen anar a esquiar o si ens podem quedar a casa veient el temporal. Si no podem gaudir cap d'aquestes dues opcions, el més probable és que amb el fred, pugui aparèixer una capa de gel al parabrisa del teu cotxe que cobreixi la lluna i dificulti la visibilitat.

Si ens trobem en aquesta situació, hem de saber que és totalment desaconsellable conduir amb el vidre cobert de gel, ja que pots perdre molt camp visual.

Consells sobre com evitar que es formi la capa de gel al vidre

Abans de parlar sobre com treure el gel, tractarem alguns consells sobre com evitar que es formi aquesta capa molesta al parabrisa:

- És aconsellable utilitzar líquid anticongelant per omplir el dipòsit de l'eixugaparabrisa. Per contra, el fred pot congelar l'aigua i espatllar la bomba elèctrica del sistema.

- Un truc d'allò més senzill és cobrir la lluna amb un cartó o amb una manta. D'aquesta manera, evitarem la creació de plaques de gel i també la possibilitat que les escombretes es quedin enganxades al vidre.

- Encara que pugui semblar peculiar, agafa una patata, talla-les per la meitat i frega contra el vidre. A continuació, neteja la lluna amb un paper perquè no quedin restes. Les propietats del midó impedeixen que el gel s'adhereixi al vidre.

- Fregar el vidre amb una barreja d'aigua i vinagre. Aconsegueixes el mateix efecte, ja que el vinagre té un punt de congelació de -15ºC.

- Si ja és massa tard i t'has trobat el teu cotxe cobert de gel, el millor que pots fer és posar en marxa el motor i connectar la calefacció sobre la lluna

- En el cas que la capa de gel no sigui molt gruixuda, pots ruixar el vidre amb alcohol, a causa que, igual que el vinagre, té un punt de congelació inferior a l'aigua.

- Per contra, si la capa de gel és gruixuda, pots utilitzar una rasqueta de plàstic, o bé, una targeta o carnet que no facis servir perquè poden acabar danyant. Un cop hagis aconseguit eliminar la capa de gel, posa en marxa els parabrises per deixar net el vidre.

 

Les tècniques que no has d'utilitzar mai

El que has de tenir molt clar és que hi ha tècniques que no has d'utilitzar mai. Una d'elles és accionar el parabrisa i tirar aigua, ja que probablement, les escombretes es quedaran enganxades a la lluna. Tampoc és recomanable utilitzar aigua calenta perquè es pot trencar el vidre a causa del dràstic canvi de temperatura. Així doncs, si vius en una zona on el fred prem fort, apunta't bé aquests consells que et poden resoldre molts gèlids matins.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari