rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Consells d'ús dels aparells de calefacció amb l'arribada del fred

Amb l'arribada del fred cal tenir a punt les calderes, estufes, escalfadors i llars de foc
Amb l'arribada del fred cal tenir preparats calderes, estufes, escalfadors i llars de foc 

 

A l'hivern, coincidint amb una baixada de les temperatures, augmenta el perill que es produeixin accidents a la llar com a conseqüència d'un funcionament deficient dels sistemes de calefacció o de poca ventilació, que poden causar ferits greus o, fins i tot, la mort. A continuació donem un conjunt de consells per tenir a punt calderes, estufes, escalfadors i llars de foc.

 

1. Detecteu indicis d'una combustió incorrecte dels aparells. Les flames han de ser de color blau i mantenir-se estables; si les flames són de color groc o taronja, indiquen una mala combustió de l’aparell. Si els indicadors lluminosos dels aparells s’apaguen sovint. Recordeu que cal complir amb els períodes de revisió i manteniment de calderes que estableix la normativa.

 

2. No feu servir els aparells de calefacció si no esteu segurs del seu bon funcionament, si fan una olor estranya en connectar-los o si no semblen en bon estat.

3. Eviteu fer servir dins de casa estufes portàtils que funcionen amb gasolina, gas propà o carbó. En el cas que no hi tingueu més remei, assegureu-vos sempre que hi ha una bona ventilació.

 

4. Reviseu que els sistemes de ventilació no estiguin tapats ni obstruïts, especialment a llocs on hi ha vent fort. No s’han de fer servir mai en llocs sense ventilació.

 

5. Ventileu cada dia durant uns minuts els locals, habitatges o estances, per garantir l'entrada d'oxigen i aire net.

 

6. Apagueu les estufes a la nit i sempre que no siguin realment necessàries.

 

7. No acosteu les estufes, els brasers, etc. a les cortines, als mobles i, especialment, als llits o matalassos. Tampoc eixugueu roba o altres objectes sobre l’estufa, el braser o la cuina de llenya, ja que podríeu provocar un incendi. No els cobriu amb cap objecte.

 

8. Mantingueu els nens lluny d'estufes, brasers i xemeneies. No deixeu encenedors al seu abast.