rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Sant Jordi amb el paraigües a la mà, però no plourà tot el dia

La cota de neu anirà pujant al llarg del dimecres i les pluges guanyaran terreny

Al migdia, ja s'esperen nevades per sobre dels 500 metres

 

Aquest dimecres, tal com han anunciat els meteoròlegs, ens hem despertat amb nevades a cotes molt baixes, i fins i tot a la mateixa línia de la costa, a molts punts de Catalunya. La matinada d'aquest dimecres, les precipitacions han començat novament per les comarques de Tarragona i el sud de Lleida, i han arribat a fins i tot a la ciutat de Barcelona, on a la part alta la neu ha agafat en cotxes i altres objectes més freds. La demarcació que ha quedat més al marge d'aquest nou episodi de nevades és Girona. 

 

L'alerta que va emetre el Servei Meteorològic de Catalunya per les importants nevades que poden caure continuarà a les comarques de Tarragona, Barcelona i el sud de Lleida fins a mig matí, quan s'espera que l'arribada d'un front molt més càlid faci pujar la cota de neu de manera generalitzada. Les nevades, doncs, que a hores d'ara es troba a cota zero en alguns punts, s'aniran convertint a poc a poc en pluges, segons vagi avançant el dia, començant pel sud de Catalunya. 

 

Aquest dimecres el matí s'espera que la cota de neu vagi pujant, tot i que els avisos continuen activats | Meteo.cat

 

Les pluges guanyaran terreny a partir del migdia

A partir del migdia, la pujada de les temperatures serà molt clara, i la major part dels avisos que el Servei Meteorològic de Catalunya té activats per neu a cotes baixes es desactivaran. En concret, la situació meteorològica recuperarà la normalitat, la cota de neu se situarà per sobre dels 500 metres, i continuarà pujant, i les pluges guanyaran terreny a les comarques de Tarragona, Barcelona i Lleida on, en aquests moments, està nevant o cau aiguaneu. 

 

Només en algunes valls del Pirineu i del Prepirineu és probable que la nevada aguanti fins ben entrada la tarda. De fet, és precisament en aquests punts on els avisos per perill molt alt, ja que, com que les precipitacions s'aniran intensificant, es poden acumular gruixos molt importants de neu nova. El Meteocat espera que s'acumulin fins a 30 centímetres de neu per sota dels 1.000 metres, i gairebé 50 per sobre d'aquesta cota. Amb tot, caldrà seguir les actualitzacions de la previsió per saber què passarà. 

 

A partir del migdia, les pluges guanyaran terreny, i la neu quedarà concentrada al Pirineu i Prepirineu | Meteo.cat

Dies de molta pluja

A partir de demà, el que ens espera són uns dies marcats sobretot per la pluja. De fet, a partir d'aquesta tarda les precipitacions guanyaran terreny per les comarques del sud i de la costa, i s'aniran estenent a tota Catalunya. Demà dijous les pluges seran generalitzades, amb una cota de neu que s'enfilarà fins als 2.000 metres, tot i que a partir de la tarda podria baixar una miqueta.

 

Divendres, les precipitacions perdran força, i en punts de la costa i de la Catalunya Central fins i tot podran veure el sol. A les comarques del sud i de Ponent, però, els núvols es resistiran a marxar. Ja dissabte, el cer serà variable al nostre país, i no es descarten precipitacions a la cara nord del Pirineu i en punts de la Costa Brava. 

 

Les nevades a Catalunya, en directe!

Segueix el minut a minut de les nevades a Catalunya!