ÚLTIMA HORA

Segon cas de coronavirus a Catalunya: un jove de 22 anys que havia estat a Itàlia

La neu arribarà a cotes baixes la setmana vinent a Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya ha publicat un preavís per fred i neu
Imatge de la nevada a la Barcelona el passat 8 de febrer. | @elblogdeltemps

 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa d'un potent anticicló provinent dels països nòrdics que arribarà a Catalunyala setmana vinent, que vindrà acompanyat d'una massa d'aire molt fred, i que afectarà Europa amb temperatures extremadament baixes. 

 

I és que la combinació d'aquest anticiló amb una profunda despressió centrada a les Açores causarà precipitacions en forma de neu a cotes baixes de Catalunya, com ja vam poder comprovar fa un parell de setmanes.

Gràfic de la temperatura prevista per la setmana que ve a Europa | SMC

 

 

 

Neu entre dimarts i dimecres

El SMC apunta que tot i que encara hi ha certes discrepàncies en els models a mitjà termini, aquests indiquen que la bossa d’aire fred es mourà cap a latituds més baixes i afectarà Catalunya entre dimarts 27 i dimecres 28.

 

En aquest escenari es preveu un episodi de neu extens, amb una cota que podria baixar fins a nivell de mar. Els gruixos acumulats en tot l’episodi podran ser d’entre 0 i 5 cm a punts del litoral, entre 5 i 15 cm al prelitoral i a la depressió Central i entre 15 i 30 cm al Pirineu i Prepirineu, sobretot al vessant sud. La cota de neu pujarà a partir de dimecres a migdia, i dijous les precipitacions en forma de neu s’aniran restringint al Pirineu i Prepirineu. 

 

Gràfic de la pressió a nivell de mar prevista per la setmana que ve | SMC

 

Preavisos de neu i fred

Tanmateix, dimarts i dimecres seran dies molt freds, tant de dia com de nit, amb glaçades que seran febles i puntuals a punts del litoral i entre moderades i fortes a l’interior.

 

Així doncs, i davant d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès preavisos de Situació Meteorològica de Perill per neu i fred per dimarts 27 i per dimecres 28 de febrer.