Una fàbrica de Lleida crea els primers caramels de boira

Una iniciativa local de Bellpuig, a l’Urgell, posa en venda petits dolços fets amb estèvia, i amb aromes de plantes identificatives amb el territori i el sabor del fenomen meteorològic més típic de la zona

La boira ja es pot tastar en forma de caramel
La boira ja es pot tastar en forma de caramel | Boira Experience

Tot aquella persona que viu, treballa o viatja a les terres de Ponent i el Pla de Lleida durant l’hivern, sap que ha d’adaptar-se a la boira, tant li agradi o li sigui molt incòmode. Però hi ha lleidatans que la valoren molt.

Uns enamorats del territori i d’aquest típic fenomen meteorològic denominació d’origen de la zona, han impulsat ‘Boira Experience’, una entitat amb el propòsit de fer gaudir d’aquest fenomen, i fins i tot que es pugui tastar. Per això van tenir la idea d’encarregar i vendre uns caramels de boira, que es fan en una fàbrica de dolços centenària de Bellpuig. Sembla una inocentada però realment ho han aconseguit.

Alguns ingredients d’aquests peculiars caramels

Per aconseguir aquest caramel es van haver de fer fins a set proves abans de trobar el gust ideal. El caramel de boira és dolç, però no porta sucre sinó estèvia.

Es tracta de generar algunes sensacions com les de la boira mitjançant ingredients secrets, com explica Eloi Grau, responsable de qualitat de Viuda Pifarré, a TV3: «Per fora porta una essència més fresca, aquesta frescor de la boira quan t'aixeques al matí i notes la boira a la cara. I després a l'interior té una aroma més herbal».

La iniciativa també fomenta els esports d’aventura al territori de Lleida

Boira Experience dona valor al paisatge i creu que té un potencial turístic molt gran. Aquestes vacances de Nadal presenten la Marxa de la Boira per aquestes contrades de l’Urgell i el Pla d’Urgell, una possibilitat de fer salut, activitat física, conèixer territori, fer amistats i provar la gastronomia típica de la zona.

El caramel és un pas més perquè tothom gaudeixi d’aquest fenomen denominació d’origen, com explica Irene Barón, una de les creadores: «És promocionar el territori amb aquest efecte meteorològic com és la boira i, a més a més, el pot aprofitar algú que tingui enyorança i se la pugui emportar o la pugui regalar.»

Aquesta iniciativa de desenvolupament local proposa molts regals de Nadal d’allò més originals i diferents. Qui sap si els Reis Mags repartiran caramels de boira la setmana que ve.

També et pot interessar: La boira fa desaparèixer la costa catalana


Comentaris

envia el comentari