Imatge del mobiliari del creuer anant amunt i avall pels forts moviments del vaixell

Un creuer a la deriva a Noruega converteix unes vacances en un autèntic malson

El fort temporal de vent i mala mar va avariar dissabte els motors del vaixell davant de la costa escandinava. Part dels passatgers va ser rescatat en helicòpter i hi ha 17 ferits

Els passatgers del creuer Viking Sky de Noruega van veure com les seves plàcides vacances s’acabaven convertint en un autèntic malson  aquest cap de setmana. Amb un passatge de 915 persones i una tripulació de 458 membres, el vaixell feia durant 12 dies la ruta de Bergen, al nord del país, fins a Stavanger, al sud. Quan ja faltaven pocs dies per arribar al destí, un fort temporal de vent i mala mar va avariar el vaixell i va deixar imatges de terror a l’interior del creuer, on 500 persones han hagut de ser rescatades en helicòpter, 17 de les quals estan ferides. 

Els fets van començar la tarda de dissabte, quan les onades de fins a 8 metres d’altura i les fortes ventades en una zona de la costa de molt poca profunditat van avariar els motors del creuer, que va quedar totalment a la deriva. 

A partir de llavors, el vaixell va començar a anar de banda a banda bruscament sense rumb amb tot el mobiliari anant d’una banda a l’altre a l’interior, gent relliscant, sostres caient a sobre del passatge, aigua fins els turmells  i molts dels passatgers asseguts amb les armilles salvavides esperant a ser rescatats en helicòpter.

La gent va viure amb terror una situació que podria haver acabat en tragèdia, més enllà de les 17 persones ferides i hospitalitzades, tres de les quals estan greus però fora de perill. Les impressionants imatges de l’interior del vaixell i del rescat en helicòpter parlen per si soles:

La majoria eren jubilats que van suportar moltes hores de rescat 

La majoria dels passatgers del creuer eren jubilats dels Estats Units, i Regne Unit que passaven les vacances a Noruega. Van sortir el 14 de març del nord del país i el viatge havia de durar 12 dies. Un cop va començar la terrible situació dissabte a les 16:30, va començar un llarg rescat de moltes hores a partir de 5 helicòpters que treien un per un els passatgers del vaixell cap amunt, amb l’estrès que això pot generar. 

«La majoria del nostre passatge eren persones de la tercera edat, així que  imagineu-vos com deu ser estar penjat d’un cable», va explicar el president i fundador de l’empresa propietària del creuer, Viking Cruises, el noruec Torstein Hagen. «Deu ser una experiència terrible, però ho han portat molt bé», va afegir.

En total, 500 persones han estat evacuades en helicòpter fins diumenge al matí, quan la situació va millorar. Des de llavors, el vaixell, que finalment va poder posar en marxa tres dels quatre motors, va ser remolcat ahir a la tarda fins al port de la població de Molde. Els passatgers van ser rebuts en un punt d’acollida i està previst que aquest dilluns volin cap als seus països.