YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Imatges: Gran notícia sobre l’estat del Delta de l’Ebre després del desastre del temporal Glòria

L’ICGC va volar pel damunt de l’àrea afectada un mes després del pas de la històrica borrasca que va deixar un rastre de destrucció

Imatge del Delta de l'Ebre inundat per la borrasca Glòria
El Delta de l'Ebre va quedar arrasat pel temporal Glòria | Angel Ullate

Una de les zones més afectades pel pas de la potent borrasca Glòria va ser, sense cap mena de dubte, el Delta de l’Ebre, que va quedar arrasat per les onades gegants i l’històric temporal de llevant. Un mes després, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) va tornar a sobrevolar aquesta zona zero per comprovar l’evolució de la recuperació del paisatge.

En concret, les noves imatges mostren com el Delta de l’Ebre ha evolucionat positivament amb la recuperació de part del paisatge que hi havia abans del pas del Glòria, però encara queden rastres persistents de la destrucció de la pitjor borrasca del segle XXI a la zona i a gran part de Catalunya.

Imatge comparativa de l'estat del Delta de l'Ebre el 24 de gener i el 21 de febrer del 2020
Imatge comparativa de l'estat del Delta de l'Ebre el 24 de gener i el 21 de febrer | ICGC

Imatges a vista d’ocell

Les imatges van ser captades amb una càmera fotogramètrica d’una resolució de mida de píxel de 10 cm, i permeten analitzar els canvis que s’han anat produint al territori. Aquesta gravació a vista d’ocell ha estat incorporada al visor de l’evolució de la costa que va crear l’ICGC després del temporal per tal de poder fer una avaluació exhaustiva dels danys produïts a tot el litoral català. 

En aquest sentit segueix operativa la pàgina ‘Temporal Gloria’ del web de l'ICGC publicada el 21 de gener sobre el conjunt de vols equipats amb càmera fotogramètrica del Delta de l'Ebre, de la costa catalana i dels principals rius afectats per l'episodi. Aquestes imatges, juntament amb imatges del satèl·lit Sentinel 2, van ser publicades en el visor Evolució de la costa i en el visor Riuades. Tots dos visors es van incloure per facilitar la visualització i l'avaluació dels danys de la borrasca.

Per donar més cobertura a la difusió i arribar a un major nombre d'usuaris, també es pot accedir a les imatges mitjançant els geoserveis associats. A més de la imatge en els canals visibles (RGB) també hi ha disponible la imatge en infraroig color (IRC).


Comentaris

envia el comentari