Denuncien un veí de Barcelona per matar coloms amb un fusell de perdigons

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha posat la denúncia després que diversos animals apareguessin tirotejats en una plaça i parc infantil

L'home matava els coloms amb un fusell de perdigons
L'home matava els coloms amb un fusell de perdigons | Arxiu

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha presentat una denúncia a la Generalitat de Catalunya contra un veí de Barcelona ciutat que matava coloms amb un fusell de perdigons. En aquest sentit, l’entitat demana que s’iniciï una investigació amb l’obertura d’un expedient sancionador i valora la possibilitat d’emprendre accions penals contra el sospitós.

Els fets es remunten al passat dia 21 de gener, quan una veïna del districte Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona va posar-se en contacte amb l’entitat per tal de denunciar aquest possible cas, ja que s’havia trobat al carrer dos coloms morts i un tercer agonitzant. La mateixa dona va sospitar directament d’un veí, el qual havia confessat al conserge del seu edifici que havia pensat posar verí per acabar amb els animals.  

Els animals van aparèixer morts i tirotejats en una plaça propera a l’edifici on hi ha un parc infantil, raó per la qual disparar perdigons en aquesta àrea té una perillositat afegida, ja que molts nens juguen amb els gronxadors.

Els coloms són una plaga a les grans ciutats
Els coloms són una plaga a les grans ciutats | Arxiu

 

Caçat ‘in fraganti’ per la dona

El sospitós d’haver matat els coloms viu justament en un pis que té una terrassa que dona directament a la plaça on han aparegut els animals morts. Es dona la circumstància que aquesta persona és guàrdia de seguretat. Finalment, la dona va aconseguir caçar ‘in fraganti’ una de les seves accions, ja que va poder fotografiar a l’home disparant perdigons des de la seva terrassa. 

Matar coloms, una infracció molt greu a Catalunya

Aprofitant aquest cas, la FAADA ha recordat que matar coloms o maltractar-los és una infracció molt greu segons la Llei de protecció dels animals de Catalunya. Les sancions per aquestes accions poden arribar fins als 20.000 euros de multa. Cal destacar que a Barcelona ciutat ja s’està duent a terme un control ètic de la població de coloms a partir de l’ús d’un pinso anticonceptiu.


Comentaris

envia el comentari