Denunciats dos veïns de Tarragona que capturaven caderneres il·legalment al Montsià

Els furtius havien preparat una trampa amb una xarxa japonesa
Denunciats dos veïns de Tarragona que capturaven caderneres il·legalment al Montsià
Denunciats dos veïns de Tarragona que capturaven caderneres il·legalment al Montsià | Guàrdia Civil

El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil de Tarragona (SEPRONA) ha denunciat dos homes quan intentaven capturar caderneres amb arts prohibides al barranc Baiot, al municipi de Santa Bàrbara. Els detinguts són dos homes de 42 i 44 anys i veïns del barri de Campclar de Tarragona.

 

Els fets van tenir lloc el dissabte passat, 15 de juny, en una àrea privada de caça de Santa Bàrbara, a la comarca del Montsià. Els agents del SEPRONA es trobaven realitzant un servei orientat a la protecció de la flora i fauna, quan van localitzar, al terreny rural obert, una xarxa japonesa de grans dimensions i quatre gàbies de caderneres vives al seu voltant, a manera de reclam. Aquests ocells s’utilitzen per atraure més caderneres cap a les trampes.

 

Els homes van admetre que la trampa era seva

Prop de la zona on hi havia la trampa, els agents de la Guàrdia Civil van localitzar dos homes que van manifestar que la xarxa era seva i que no tenien cap autorització. Per aquest motiu, els dos individus van ser denunciats davant del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la protecció d’animals i la conservació de la flora, fauna i la biodiversitat.

 

Els agents del SEPRONA van confiscar diversos exemplars de cadernera i passerells, que van ser alliberats en el seu medi natural. Des de la Guàrdia Civil recorden que les espècies d’aus fringíl·lids, com ara la cadernera, el verderol i el passerell no estan catalogades com a amenaçades, però gaudeixen d’un règim de protecció especial. A Catalunya, la seva captura està prohibida sense excepcions.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari