Imatge dels petards llençats a una zona forestal del Penedès

Denuncien el llançament de focs artificials en una zona forestal del Penedès

Els Agents Rurals han presentat la denúncia contra aquest acte a Sant Quintí de Mediona que no estava autoritzat i que ha posat en alerta tota la zona per l’elevat risc d’incendis

A aquestes alçades de l’estiu, qui més qui menys té consciència de l’elevat risc d’incendis a gran part de Catalunya a causa de la greu sequera territorial i de les temperatures excepcionalment tòrrides que hem tingut aquestes últimes setmanes. No obstant, a vegades hi ha actes irresponsables que posen en risc la seguretat dels boscos i de les persones, com ha passat recentment a Sant Quintí de Mediona, a l’Alt Penedès, on s’han llançat focs artificials en una zona forestal amb el greu perill que això implica. 

En concret, els Agents Rurals han denunciat una cercavila i el llançament de focs artificials en una zona forestal d’aquest municipi que no tenien autorització i que han compromès la seguretat dels boscos i camps de la zona, així com la dels habitants que viuen en cases properes, ja que el risc d’incendis és molt elevat ara mateix.

Segons es pot veure en les imatges publicades pels mateixos Agents Rurals a la seva pàgina de Facebook, sembla que els focs artificials haurien estat llançats finalment de forma il·legal en una zona amb plantes molt seques fàcilment inflamables, però es desconeix si les autoritats han localitzat finalment els autors d’aquest acte.

Nivell molt elevat d’incendis a gran part de Catalunya

Aprofitant aquest acte il·legal i inconscient de llançament de petards en una zona forestal, els Agents Rurals han fet una crida a la població perquè mantingui la màxima precaució i prudència perquè no es faci cap mena de foc a prop de boscos i camps, ja que el nivell d’incendis continua sent molt elevat a gran part de Catalunya.

En aquest sentit, avui divendres aquest risc de foc és moderat a gran part del territori, més baix a punts del nord, però perill alt a moltes zones interiors i del prelitoral, així com a l’extrem nord de l’Alt Empordà:  

També et pot interessar...