Denuncien a un home per disparar de forma il·legal diversos ocells al Baix Ebre

El caçador va disparar per sobre dels cables d’una línia elèctrica i no tenia permís per caçar en aquesta zona

Imatge del moment en què es va interceptar el caçador
Imatge del moment en què es va interceptar el caçador | Agents Rurals

Els Agents Rurals han denunciat a un home per haver matat a trets a diversos ocells al Baix Ebre de forma il·legal. En concret, el caçador va disparar per sobre dels cables d’una línia elèctrica un total de 4 tórtores turques i 8 coloms que es trobaven en aquest punt de les Terres de l’Ebre, el nom del qual no ha transcendit.

La denuncia es va interposar diumenge degut a que l’home no tenia el permís necessari per caçar en aquesta àrea privada de caça, on no està autoritzada la caça per a tórtora turca, espècie molt comuna al nostre país.

Control de caça a l’Ebre

La denúncia contra aquest caçador es va fer a la comarca del Baix Ebre el diumenge, dia en el que també els mateixos Agents Rurals van dur a terme inspeccions de caça al Montsià en motiu de l’inici de la mitja veda, és a dir, l’època de caça legal establert.

En aquests controls, els Agents Rurals revisen tots els elements i materials que duen els caçadors. En total, es revisa la documentació que duen a sobre per comprovar que estigui en condicions i actualitzada, les espècies caçades, les armes que duen al damunt per dur a terme aquesta pràctica i la capacitat de càrrega.

Controls de caça dels Agents Rurals al Montsià
Controls de caça dels Agents Rurals al Montsià | Agents Rurals

 

Mitja veda a tot Catalunya

La mitja veda de caça a Catalunyava començar el passat 15 d’agost a la província de Lleida, mentre que a la resta del país va donar el tret de sortida aquest diumenge 19 d’agost. Però aquesta permissivitat de caça no dura els mateixos dies a tot el territori.

En concret, a Lleida durarà fins l’11 de setembre, on es podrà caçar els dijous, dissabtes, diumenges i festius. A Girona es podrà fins el 9 de setembre els dijous, dissabtes i festius no locals. A Barcelona i Catalunya Central només es podrà caçar els dies 19, 26 i 29 d’agost i el 2 de setembre, mentre que a Tarragona i a les Terres de l’Ebre del 19 al 26 d’agost i del 2 al 9 de setembre.

Entre les espècies que es calcula que es caçaran més, trobem les guatlles, els tudons, els coloms, les tórtores, les gavines rialleres, els estornells, les guineus o els gavians de potes grogues.


Comentaris

envia el comentari