rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Sant Jordi amb el paraigües a la mà, però no plourà tot el dia

Desactivada l’alerta per alta contaminació a l’àrea de Barcelona

La millora de la qualitat de l’aire permet anul·lar també l’avís preventiu a la resta de Catalunya
La pols africana ha fet augmentar la contaminació a Barcelona | Alfons Puertas

 

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha desactivat a les 12:00h d’aquest divendres el protocol per l’episodi de contaminació per partícules PM10 que va declarar dimecres a 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

 

La decisió s’ha pres degut a que aquestes partícules en suspensió han disminuït i es troben per sota dels valors establerts per la legislació, limitats en els 50 micrograms per metre cúbic, i la previsió és que la pols africana d’aquests últims dies marxi al llarg de les pròximes hores.

 

 

La Generalitat també ha desactivat l’avís preventiu per partícules PM10 aplicat a la resta del país i que estava vigent des de principis de setmana.

Fi de les limitacions

L’anul·lació de la mesura, que afectava a la majoria de poblacions properes a Barcelona de les comarques del Barcelonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat, també ha posat punt i final a les limitacions impulsades per reduir la contaminació.

 

 

Si bé no va haver restriccions de trànsit, la Generalitat va instar a algunes instal·lacions industrials que no realitzessin processos que generessin pols i que poguessin dur-se a terme més endavant, i va demanar als ajuntaments dels municipis afectats que es restringissin les obres i les operacions d’asfaltar.

Reduir la contaminació

L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins del Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire que implica, entre altres mesures, gestionar la reducció de la velocitat màxima permesa a las vies ràpides a través del Servei Català de Trànsit (SCT).

 

 

D’acord amb el Departament de Salut, també s’ha recomanat moderar l’activitat a l’aire lliure a les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries, així com a tota la població per evitar l’exercici intensiu a l’exterior.

 

 

A més, durant l’activació del protocol també s’ha informat a la població perquè utilitzés els transports públics si s’havia de desplaçar.