IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚔 Almenys tres detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra els responsables de Tsunami Democràtic

ALERTA RIUS: Desbordaments i situació crítica pel temporal

Les pluges han seguit caient de forma molt intensa al llarg d'aquesta matinada i han provocat que hi hagi alguns desbordaments de rieres i rius principals com el Ter a Girona

El temporal 'Glòria' segueix ensenyant totes les seves urpes i la situació lluny de millorar, ha seguit empitjorant al llarg d'aquesta nit. Una nova línia de tempestes que es va formar ahir al sud de Catalunya, a últimes hores del vespre, ha escombrat tot el territori de sud a nord deixant registres de precipitació pròxims als 100 l/m² més, dels que ja portàvem acumulats i aquesta ha estat la causa del desbordament de moltes rieres i rius. Les majors afectacions s'han localitzat entre les demarcacions de Barcelona i Girona.

Situació molt delicada: El Ter ha desbordat a Girona

A hores d'ara, ja s'ha desbordat el Ter al C/Pont Major de Girona i al seu pas per Bescanó, i en el cas del Fluvià i la Tordera també han patit desbordaments locals. En aquest últim cas, la Tordera ha estat capaç d'arribar a trencar el pont de la via del tren que unia Blanes i Malgrat de Mar, i a hores d'ara ja desborda tota la superfície en el seu últim tram i inunda una zona de càmpings a tocar de la platja.

A la Garrotxa, el riu Fluvià també ha patit un gran increment del cabal arran del temporal Glòria. S'ha desbordat al seu pas pel pont de Verntallat, a la Vall d'en Bas. Arran de la incidència, els accessos a Can Trona de Sant Esteve d'en Bas estan tallats. A la ciutat d'Olot, el riu Fluvià ja inunda part del passeig de Sant Roc.

Per altra banda, el torrent de Crespià també s'ha desbordat a primera hora d'aquest matí al seu pas pel municipi del Pla de l'Estany. L'Estany de Banyoles també ha desbordat. Els recs superficials ja no donen l'abast i l'aigua de les últimes precipitacions ha entrat a l'aigua de l'estany. El desbordament ha anegat la zona de la Draga i alguna riera de Banyoles també es troba molt alta i amenaça alguna àrea del barri de Can Puig i del sud de Banyoles.

En altres punts de les comarques gironines se segueixen vigilant de molt a prop els cabals dels rius Ter, Daró, la Muga, el Fluvià i l'Onyar, rius que tots ells estan a hores d'ara en un punt crític i ben a prop de desbordar-se, però no són els únics.

Barcelona: pendents del Congost i el Besòs

Dins de la demarcació de Barcelona, on estava tot força tranquil, aquesta nit amb l'arribada de la línia de tempestes, les precipitacions al Montseny han estat molt abundants a tot el prelitoral i sobretot al Vallès. Aquest fet ha provocat que el Congost i el Besòs de forma instantània augmentessin el seu cabal considerablement i també es troben en situació d'alerta per desbordament.


Comentaris

envia el comentari