IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Descobreixen que l’atmosfera de la Terra arriba a la Lluna

Una investigació de científics russos amb dades de la NASA i l’Agència Espacial Europea estableix noves fronteres més àmplies de la influència terrestre que triplica les fixades fins ara

La capa més externa de l'atmósfera arriba més lluny que la Lluna | Arxiu

Que la Lluna gira al voltant de la Terra i que els dos elements s’influencien entre sí tothom ho sap, però el que no se sabia fins ara és que l’atmosfera terrestre arriba fins a la Lluna. Així ho indiquen els resultats obtinguts fa 20 anys i que ara han sortit a la llum per canviar i triplicar les fronteres del nostre planeta que coneixíem fins ara.

Els resultats han estat emesos en un informe publicat per un equip de científics de l’Institut Espacial de l’Acadèmia de Ciències de Rússia, encapçalat per Ígor Baliukin. L’estudi recull les dades obtingudes entre 1996 i 1998 per l’Observatori Solar i Heliosfèric (SOHO) de la NASA i l’Agència Espacial Europea (ESA).

  • També et pot interessar: La NASA desviarà per primera vegada un asteroide que impactaria contra la Terra

L’atmosfera terrestre assoleix els 630.000 km de distància

Segons aquests resultats científics, l’atmosfera de la Terra té en realitat 630.000 quilòmetres de distància des de la superfície planetària, unes 50 vegades més que el diàmetre de la Terra. Amb aquestes dades, la Lluna, que es troba a uns 384.400 quilòmetres de distància de la Terra, estaria inclosa a la zona mitja de l’atmosfera terrestre, un fet fins ara desconegut i molt sorprenent, ja que l’òrbita del satèl·lit estaria dins del nostre planeta.

Els límits de l’atmosfera, molt difícils de percebre

Segons l’estudi, la Lluna estaria absorbida per la geocorona de l’atmosfera terrestre, formada per un núvol d’hidrogen que és molt difícil de percebre i mesurar. De fet, tan sols seria visible des de l’espai i amb uns sensors de gran precisió. Hem de tenir en compte que, fins ara, es creia que els límits de l’atmosfera es situaven a tan sols uns 200.000 quilòmetres, que és la distància en què la pressió de la radiació solar anul·la la gravetat.

L’home mai ha abandonat l’atmosfera de la Terra

Més enllà de la impressionant notícia que la Lluna estaria dins de l’atmosfera terrestre, els resultats d’aquesta investigació ens aporten un titular encara més increïble: l’home mai hauria abandonat l’atmosfera de la Terra en els seus viatges a la Lluna i a l’espai proper. Es presenta, doncs, una nova fita per a la humanitat: anar més enllà de la nostra zona de confort.

Un científic del projecte SOHO, Bernhard Fleck, celebra la troballa escrivint en un comunicat que «sovint és possible treure partit de dades arxivades des de fa molts anys i fer ciència nova amb elles. Aquest descobriment subratlla el valor d'unes dades recollides fa més de 20 anys i el rendiment excepcional de SOHO.


Comentaris

envia el comentari