rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Dijous, temps molt complicat a Catalunya

Les pluges molt fortes o torrencials podrien ser les protagonistes
Aquest dimecres el protagonitzarà una baixada de les temperatures. | SMC

 

Tot i que a l'estiu encara li queden algunes setmanes, aquest dijous i els següents dies tindrem ja un primer tast de tardor amb tempestes localment molt fortes i una baixada molt considerable de les temperatures.

 

Dimecres encara serà un dia de ple estiu tot i que a les zones més occidentals de Catalunya (Ebre i Lleida) ja hi podrien haver les primeres pluges, en general dèbils o moderades. De totes maneres les temperatures seran molt similars a les d'aquests dies i a la costa continuarà la xafogor acusada. 

 

Probable gota freda dijous 

 

De cara a dijous la situació es podria complicar molt a moltes zones del país per l'arribada d'un solc d'aire molt fred en alçada (conegut popularment com a gota freda) que combinat amb el mar tan calent que tenim podria provocar de forma local pluges molt fortes o fins i tot torrencials. A més a molts indrets podrien anar acompanyades de tempesta i pedra. 

 

Caldrà estar molt pendents  de l'evolució de la predicció de la situació i que podria ser potencialment perillosa i provocar problemes a indrets del litoral i prelitoral.

 

Les temperatures també baixaran molt, entre 5 i 10 graus i ja es podrien considerar de tardor a moltes zones, amb nits fresques arreu. Si bé divendres la possibilitat de pluges ja haurà desaparegut gairebé del tot, a les temperatures els hi costarà recuperar-se i es mantindran per sota de les normals per l'època durant tot el cap de setmana.

 

  

Des de Catalunya Méteo, el canal del temps del Catalunya Diari, anirem actualitzant la previsió.

 

 

Dijous hi podria haver pluges fortes o torrencials arreu del territori. | SMC