IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dilluns amb avisos activats per acumulació de pluja i vent a moltes comarques

S'esperen pluges de fang en algunes comarques catalanes

La pluja i el vent moderat sera els protagonistes d'aquest inici de setmana | cedida

Iniciarem setmana amb un dia gris i plujós a gran part del país. Les pluges guanyaràn presència i intensitat a les nostres comarques durant el matí i el migdia. El vent moderat o en alguns punts fort també marcarà la jornada meteorològicament a molts punts del país. El Servei Meteorològic ja ha activat avisos tant per intensitat de pluja, fort vent o també per estat de la mar. Els vents vénen de component sud i sud-est i arrenquen, pràcticament, del Sàhara. Això els fa arrossegar moltes partícules de fang en suspensió, que en el moment de la precipitació, acaben fent-se notar als carrers de Catalunya. Als llocs on acabi plovent més, la darrera tongada de pluja ja serà lliure de fang, però als indrets on n'hi hagi menys, les precipitacions del dia aniran acompanyades de fang.

Aquest dilluns durant el matí i el migdia les precipitacions guanyaran terreny de sud a nord i afectaran totes les comarques catalanes, en alguns punts deixant quantitats de pluja destacables. Creiem que el gruix màxim de precipitació es concentraria entre mitja tarda i el vespre avançant des de les comarques de Tarragona i Barcelona fins a Girona. Seria a les comarques de Girona on s'espera més pluja. En aquesta situació, tot i que acabarà plovent arreu amb quantitats entre els 5 i 15 mm, creiem que els registres més importants s'assoliran en zones de muntanya amb màxims que poden superar els 50 mm en tot el dia. A la costa seria on les precipitacions serien més febles. Les pluges podrien venir acompanyades d'una mica de fang. També caldrà estar atents al vent, especialment durant el matí, a les comarques de la costa catalana. El vent podria superar puntualment els 70 km/h. El fort vent podria complicar l'estat de la mar durant el matí. A la tarda creiem que la situació del vent i de la mar milloraria amb la pèrdua d'intensitat ràpida del vent.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha posat en avís avui dilluns per acumulacions de pluja que poden superar els 100 mm en 24 hores a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Durant el matí també hi ha activat un avís per fortes ratxes de vent a moltes comarques del Pirineu (Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, Cerdanya, Berguedà, Ripollès, Solsonès) i també a diferents comarques de Lleida, Tarragona i del sud de Barcelona (La Noguera, Segrià, la Terra Alta, Priorat, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès, Baix Penedès, Alt Penedès i el Garraf). Per últim es manté l'alerta per onades que poden arribar fins als 2,5 metres a tot el litoral català, especialment durant el migdia i primeres hores de la tarda.

Avisos activats per avui dilluns 13 de febrer de 2017 | Meteocat

 


Comentaris

envia el comentari