rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Dilluns pot tornar a ploure o nevar a molts punts de Catalunya

Les pluges caurien durant el matí i migdia especialment a les comarques de Lleida i Tarragona
La pluja torna aquest inici de setmana. | www.magic4walls.com

 

Dilluns iniciarem setmana amb un nou canvi de temps que ens portarà molts núvols, alguns ruixats i també neu al Pirineu. No s'espera un gran canvi de temps i en conjunt els ruixats no passarien d'intensitat moderada. Les temperatures podrien baixar una mica, especialment les temperatures màximes.

Dilluns s'espera l'arribada d'un petit sistema frontal que tornaria a fer canviar el temps a les comarques catalanes. Durant el matí els núvols ja deixarien el cel tapat a tot Catalunya, amb algunes clarianes a les comarques de Girona a primeres hores. Ja durant el matí podrien començar a caure alguns ruixats o plugims febles a les comarques del sud de Catalunya (Montsià, Baix Ebre, la Terra Alta), que anirien a més arribant també a les comarques de Ponent (Segrià, Noguera, el Pla d'Urgell) o l'interior de Tarragona. No és impossible que alguns d'aquests ruixats sigui d'intensitat moderada, tot i que, com hem dit, en conjunt s'esperen ruixats febles.

 

Al llarg del matí aquests ruixats anirien avançant cap a l'est de Catalunya, arribant a les comarques del Camp de Tarragona, sud de Barcelona i a tot el Pirineu. A la costa els ruixats serien febles, en canvi al Pirineu i Prepirineu pot ploure de forma moderada. La cota de neu seria força alta al voltant dels 1.600 o 1.800 metres. Sembla que a les comarques de Girona és on menys hauria de ploure, tot i que poden acabar arribant alguns plugims durant el migdia i la tarda. El canvi de temps seria fugaç i durant la tarda ja podrien obrir-se algunes clarianes a les comarques de Ponent i del sud.