Dilluns amb tronades intenses a l’interior

Tornarà a ser un dia amb un cel molt variable i a la tarda els xàfecs cauran amb intensitat, especialment al Pirineu i al nord de la Catalunya Central, on hi ha alertes activades

Imatge de pluja caient
Els ruixats i les tempestes cauran a diverses comarques divendres | Redacció

 

Aquest dilluns la inestabilitat augmentarà clarament a totes les comarques interiors. A partir de mig matí i migdia, les nuvolades creixeran amb molta força a les comarques de la Catalunya Central, punts del prelitoral, el Pirineu i el Prepirineu.

Durant tot el migdia i tarda s’esperen ruixats i tempestes en aquestes zones que en moltes ocasions cauran amb forta intensitat i acompanyades de calamarsa. No es descarta localment algun aiguat que deixi registres superiors als 50 litres per metre quadrat.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos a diverses comarques del Pirineu, Prepirineu i la Catalunya Central per intensitat de pluja.

El dia serà en general molt variable amb cel mig ennuvolat i tempestes que, en principi, no han d’arribar a la costa, tot i que no es descarta que, puntualment, hi arribi algun ruixat feble al tard. Durant la matinada i matí, també s’escaparan algunes gotellades o xàfecs febles i dispersos al nord-est.

Temperatures sense grans canvis

Pel que fa a les temperatures, no hi haurà canvis destacables. Les mínimes es quedaran, de nou, entre els 10º i els 15º a gran part del territori. A punts de l’interior i del Pirineu, aquests valors poden quedar per sota inclús dels 10º de forma puntual.

Pel que fa a les màximes, es mantindran molt similars amb ambient agradable o calorós a migdia a molts punts del prelitoral, del sud i de l'interior. En general, els termòmetres es mouran a migdia entre els 20º i els 25º, tot i que a les Terres de l’Ebre i a Ponent es superaran aquestes xifres.

La inestabilitat segueix els propers dies

El temps continuarà mogut al llarg dels primers dies de la setmana. Segons indiquen els mapes a dia d’avui, dimarts tornarà a dominar la variabilitat amb ruixats dispersos i febles al matí i xàfecs de nou destacables a gran part de l’interior. L’ambient típicament primaveral seguirà amb nosaltres encara uns quants dies.


Comentaris

envia el comentari