Dimarts arriba un nou canvi de temps amb pluja en algunes comarques

Els ruixats cauran especialment a les comarques de Barcelona i Girona i poden ser intensos

El temps torna a empitjorar aquesta setmana. | cedida

 

No sortim d'un important canvi en el temps i ja en tenim un de nou a la vista. Dimarts esperem un ràpid canvi de temps que afectarà les nostres comarques durant la tarda i deixarà ruixats, neu i de nou algunes ventades segons el punt del país on ens trobem. 

Dimarts arriba un nou canvi de temps que ens afectarà especialment durant la tarda i la nit. Dimarts iniciarem el dia amb moltes clarianes a gran part del territori, especialment a punts de la costa, de les comarques de Lleida i de Tarragona. Al Pirineu pot nevar de forma feble durant el matí a una cota força elevada, per sobre dels 1.600 o 1.700 metres d'altitud. El temps es complicarà una mica més durant la tarda. Esperem el creixement de moltes nuvolades a les comarques interiors de Girona i de Barcelona que poden deixar alguns xàfecs ja durant el migdia. Aquests xàfecs o ruixats aniran desplaçant-se durant la tarda i vespre a les comarques del litoral de Girona i Barcelona, no es descarta algun xàfec localment moderat i acompanyat de tempesta i calamarsa. A última hora de la tarda algun ruixat pot arribar també a les comarques del nord del Camp de Tarragona. Pel que fa a la cota de neu, durant la tarda baixarà fins als 1.000 metres a tot el Pirineu. Les precipitacions més importants cauran al voltant de les comarques de la Selva, la Garrotxa, el Pla de l'Estany o el Ripollès, on localment podran superar-se els 15 o 20 mm.

Pel que fa al vent, pot reforçar-se de nou durant la tarda i vespre a les comarques del sud de Catalunya, especialment a les Terres de l'Ebre i també a l'Empordà i sectors de l'alta muntanya. Poden haver-hi de nou ratxes puntualment superiors als 100 km/h en aquests sectors del país. Les temperatures poden pujar allà on el sol sigui el protagonista i fins i tot algunes màximes poden acostar-se als 20 °C a les comarques de la costa central i sud. Per altra banda, allà on acabin apareixent els xàfecs durant la tarda, l'ambient serà sensiblement més fred.


Comentaris

envia el comentari