ÚLTIMA HORA

🔴 El TSJC suspèn el judici a la Mesa del Parlament

URGENT

❗ Detenen 'El pequeño Nicolás' per intentar apunyalar un cambrer a Madrid

Dimarts i dimecres, caiguda d'entre 8 i 12 graus de les temperatures

Es preveu que les màximes i les mínimes descendeixin a tot Catalunya
Les temperatures baixaran considerablement a partir de principis de la pròxima setmana. | Cedida

 

Les altes temperatures han sigut les grans protagonistes durant aquesta setmana. Concretament a Aldover, al Baix Ebre, es va registrar el seu màxim històric amb 40,2 °C i a Vinebre es van superar també els 40 graus. Aquestes xifres s'han estès durant les jornades de la primera setmana d'agost que, tot i que els models a llarg termini informaven que es tractaria d'un mes menys càlid a causa del fet que l'estiu va començar molt aviat, les onades de calor han estat constants durant l'estiu.

  

 

 

No obstant això, sembla que les coses canviaran dràsticament a principis de la pròxima setmana. El dimarts, 8 d'agost, comença un contundent canvi de temps que s'iniciarà amb un front de pluges que caldrà concretar en pròximes previsions on i en quina intensitat cauran però que el que segur que faran és obrir les portes a una massa d'aire molt més fresca. Aquesta massa d'aire provinent del nord farà caure les temperatures entre 8 i 12 graus segons els indrets. Així parlarem de màximes que difícilment passaran dels 30 graus a cap indret de Catalunya i mínimes que en zones de l'interior i el Pirineu s'aproparien als 10 graus. A la costa estarien entre els 15-17 graus, temperatures molt agradables que permetran dormir molt bé. Sembla que aquesta situació de temperatures molt contingudes es pot allargar almenys fins dissabte de la setmana pròxima, el que ens donarà uns dies de respir d'aquesta calor tan intensa que hem patit.
 

Nevada anecdòtica al Pirineu

Les temperatures baixaran tant que podria nevar per sobre dels 2.800/3.000 metres al Pirineu. Una nevada anecdòtica però bastant infreqüent en pena canícula. En definitiva caldrà estar atents a les pròximes previsions per saber exactament quan i on plourà dimarts i fins on baixaran les temperatures la setmana que ve.