IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dimecres amb alguns ruixats i neu a cotes baixes en algunes comarques

La neu podria caure entre la tarda i el vespre al voltant dels 500 metres

Previsió per dimecres 25 de gener de 2017 | Pere Almendárez

Dimecres esperem un dia amb més núvols i fins i tot possibilitat de ruixats a moltes comarques. Durant el matí ja tindríem un cel mig ennuvolat a les comarques de Girona i del nord de Barcelona. Encara tindríem clarianes a les comarques de Lleida, del Pirineu Occidental o també a les Terres de l'Ebre. Durant el matí podrien començar a caure alguns plugims o ruixats febles a les comarques de Girona (Garrotxa, Ripollès, la Cerdanya) o també del nord de Barcelona (Osona, Berguedà), la cota de neu estaria al voltant dels 500 o 600 metres. Durant la tarda els ruixats guanyarien terreny i podrien arribar a les comarques centrals (Bages, Moianès, Solsonès, Segarra), puntualment també a comarques com l'Anoia, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. En conjunt ruixats febles i irregulars, la cota de neu podria baixar puntualment dels 500 metres. De cara al vespre alguns ruixats podrien arribar al nord del Camp de Tarragona. Temperatures més baixes. Les mínimes entre els -6 i -2ºC al Pirineu, els -2 i 3ºC a l'interior i els 4 i 6ºC al litoral. Les màximes entre els 0 i 3ºC al Pirineu, els 3 i 7ºC a l'interior i els 7 i 12ºC al litoral. Vent moderat als dos extrems del país.

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla Neucat davant la possibilitat de nevades aquest dimecres al matí a punts del Pirineu i Prepirineu central, que a partir del migdia s’aniran desplaçant cap a la Catalunya Central i el litoral i prelitoral de Barcelona i Girona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) no es preveu una nevada ni extensa ni abundant però es poden produir precipitacions en forma de neu granulada localment al litoral i prelitoral en cotes superiors a 500 metres i amb gruixos de més de 2 centímetres. Després de les nevades al matí al Pirineu i Prepirineu central, a partir del migdia, i segons l’SMC, l’afectació de les nevades es pot estendre també a més punts del litoral i prelitoral central i de Tarragona, comarques de la Catalunya Central i a l’Alt Pirineu. La cota de neu es situarà al voltant dels 400 metres i puntualment per sota. Localment les precipitacions seran en forma de neu granulada/calabruix, tot i que no s’esperen acumulacions destacables.

A les comarques del Solsonès, Berguedà, Cerdanya, Alt Urgell i Moianès la probabilitat de nevades és superior atesa la seva altitud superior a 500 metres. A la resta, com per exemple al litoral i prelitoral de Barcelona, la nevada pot afectar sobretot els punts més alts, entre ells el massís del Garraf, la serralada litoral i la zona de Collserola i el Tibidabo. A partir de la tarda-vespre de demà, la nevada pot deixar d’afectar algunes de les comarques del litoral de Barcelona i estendre’s cap a algun punt del prelitoral nord de Tarragona. Ja de cara a la matinada es reduiria l’afectació de la nevada restringint-se de nou al Ripollès, Osona, Garrotxa, Berguedà i Moianès.

Algunes de les carreteres principals que es podrien veure demà afectades per les nevades són: A-2 (especialment entre Collbató i Cervera); C-25 (zona de l’Anoia, Moianès i Osona), C-37 a Igualada; C-16 (sobretot punts del Berguedà i la Cerdanya), C-17 a Osona, N-260 al Ripollès i Garrotxa; N-340 a la zona de l’Ordal; i l’AP-7 en el seu tram central. Les carreteres del Pirineu i Prepirineu també es poden veure afectades. De cara a la mobilitat per aquestes zones, cal estar atent de les previsions meteorològiques i consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes que sapigueu posar, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible. En la mesura del possible, Protecció Civil recomana que s’avanci la mobilitat de camions abans del migdia, quan la nevada podria afectar algunes de les vies principals.


Comentaris

envia el comentari