IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dimecres amb nous ruixats però amb més estones de sol

Les tempestes de tarda encara poden caure amb força a l’interior de Catalunya

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Xavi Segura

La inestabilitat va a la baixa però encara tindrem ruixats de tarda localment intensos aquest dimecres a l’interior de Catalunya. Durant el matí, el sol serà el protagonista a gran part del centre i sud del país, si bé hi haurà intervals de núvols entre el nord de Barcelona, Girona, Pirineu i Prepirineu, així com boires matinals a l’interior.

Amb tot plegat, les temperatures no experimentaran grans canvis, si bé podran pujar una mica més. La majoria de màximes es mouran entre els 21º i els 26º, tot i que a Ponent i a les Terres de l’Ebre es podran tornar a fregar els 30º.

A més, el mestral bufarà de bon matí a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona per acabarà desapareixent, mentre que la tramuntana també bufarà a l’Empordà durant tot el dia.

Ruixats de tarda però molt menys extensos

Els xàfecs i les tempestes tornaran a créixer amb ganes a la tarda a l’interior però aquesta vegada es concentraran més a la meitat nord. A la resta de zones, seran més aïllats que no pas les últimes jornades.

Els ruixats poden tornar a anar acompanyats de calamarsa i de fort aparat elèctric. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès avisos per intensitat de pluja a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, Osona i La Selva.

A més, els ruixats tornaran a viatjar fins a la costa al tard, principalment a la de Barcelona, tot i que en principi hi arribaran més desgastats. Pel que fa al matí, no es descarta alguna gotellada al litoral de Girona.

Clica aquí per veure el balanç i les imatges que ens han deixat les tempestes de dimarts.

Petita treva dels xàfecs a la vista

De cara a dijous, tindrem un dia de sol enterbolit per núvols que creuaran per tot el país, a més de les boires matinals en fondalades interiors. El risc de ruixats de tarda disminuirà bastant però encara se n’esperen a punts del Prepirineu i del nord de la Catalunya Central. Les temperatures seran més baixes.

De cara a divendres, sembla que tindrem el dia més estable de la setmana. Farà sol en general i les temperatures tornaran a pujar. No obstant, serà un vist i no vist, ja que dissabte arriba una nova línia de precipitacions que farà ploure a gran part del país a la tarda i les temperatures baixaran clarament de cara a diumenge. 


Comentaris

envia el comentari